Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Rynek Indonezji otwarty dla polskich jabłek

Kategoria: Biznes

Pomyślnie zakończyła się procedura otwierania rynku Indonezji dla polskich jabłek. Istnieje już możliwość rozpoczęcia eksportu.

Podmioty uprawnione do eksportu

Polskie podmioty, które na etapie ustalania wymagań eksportowych zgłosiły wstępne zainteresowanie takim eksportem, już uzyskały możliwość jego rozpoczęcia.  

Pozostali zainteresowani eksportem producenci i eksporterzy powinni zgłosić do jednostek terenowych Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa, do 30  kwietnia 2023 r. zamiar prowadzenia uprawy jabłek na rynek indonezyjski w sezonie 2023 (zgodnie z art. 50 Ustawy z 13 lutego 2020 r. o ochronie roślin przed agrofagami).

W celu uzyskania szczegółowych informacji, w tym warunków eksportu polskich jabłek do Indonezji, zachęcamy do kontaktu z Głównym Inspektoratem Ochrony Roślin i Nasiennictwa http://piorin.gov.pl/rotator/rynek-indonezji-otwarty-dla-polskich-jablek,234.html.

Wymiana handlowa towarami rolno-spożywczymi z Indonezją

Liczymy, że otwarcie rynku Indonezji dla polskich jabłek pozytywnie wpłynie na zbilansowanie dwustronnej wymiany handlowej. Wg najnowszych danych za okres od stycznia do listopada 2022 roku, Polska odnotowała deficyt w handlu towarami rolno-spożywczymi z Indonezją na poziomie blisko 19 mln euro.

Informacje o publikacji dokument
Źródło: MRiRW

Wybierz temat: Owoce i warzywa

Autor: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.