Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Bezalkoholowe wino premium z Austrii zdobywa uznanie

Kategoria:

Austriacka wytwórnia win Heribert Bayer wprowadziła na rynek amerykański wino Zeronimo — pierwsze na świecie wino bezalkoholowe z oceną 98 punktów.

Mała, ale potężna Austria produkuje światowej klasy wina Blaufrankisch i Gruner Veltliner

Rodzinna austriacka winnica stworzyła ZERONIMO Leonis Blend ze swojego najpopularniejszego czerwonego wina, rodzimej mieszanki odmian Blaufränkisch, Zweigelt i Cabernet Sauvignon. Wino dojrzewa przez dwa lata w nowych beczkach z francuskiego dębu z winogronami pochodzącymi z ponad 70-letnich winorośli sięgających korzeniami 30 metrów w dół. Niedawno ten kupaż został wyróżniony 98 punktami przez Petera Mosera w przewodniku po winach Falstaff.

Innowacja kryjąca się za winem bezalkoholowym

Kiedy Katja i Patrick Bernegger, właściciele winnicy Heribert Bayer postanowili pozbyć się alkoholu z Leonis Blend, odkryli, że nie jest to łatwe zadanie. Usunięcie alkoholu powoduje zagęszczenie wina i głęboko wpływa na zmysłową percepcję kwasowości i innych aromatów. Dlatego zespół wykorzystał wysoce aromatyczną dealkoholizację proces wykorzystujący destylację próżniową i opatentowaną metodę odzyskiwania aromatu, aby zachować autentyczne szlachetne aromaty wina, którymi są: słodka ciemna wiśnia, ściółka, przyprawy dębowe i liść figowy.

Czy konsumenci są skłonni zapłacić cenę niezbędną do wytworzenia tak wysokiej klasy wina bezalkoholowego?

Mając pod ręką świetny produkt, wciąż pozostawało pytanie: czy ludzie są skłonni zapłacić cenę niezbędną do wytworzenia tak wysokiej klasy wina bezalkoholowego? Dziewięć miesięcy po premierze odpowiedź stała się jasna. Mając w swoim katalogu cztery wina ZERONIMO, Heribert Bayer musiał czterokrotnie zwiększyć ich ilość. Wytrawny, bogaty w smak i wielowarstwowy profil degustacyjny wina przemawia zarówno do osób pijących trunki alkoholowe, jaki i bezalkoholowe. Wreszcie jest to idealna opcja dla miłośników wina i tych, którzy szukają wina w starym stylu, które wyjątkowo dobrze komponuje się z jedzeniem.

ZERONIMO Leonis Blend zachwyca rynek amerykański

Wraz ze wzrostem popularności ich nowego produktu, właściciele winnicy dostrzegli ogromny potencjał w zaspokajaniu pragnień osób pijących bezalkoholowo i miłośników wina w USA. Promotorem tego kierunku eksportu był Joshua James, uznany zawodowy barman i właściciel Ocean Beach Café – NA Bar + Bottle Shop w San Francisco. Po degustacji win ZERONIMO od razu wiedział, że jego misja znalezienia najlepszego wina bezalkoholowego na świecie dobiegła końca – i był podekscytowany możliwością podzielenia się nią z masami.

Wino zyskało także zainteresowanie Douglasa Wattersa i Alexa Highsmitha, założycieli słynnego sklepu z napojami bezalkoholowymi Spirited Away w Nowym Jorku. I od sierpnia będą dostępne w całych Stanach Zjednoczonych.

Źródło: https://www.bevnet.com/pr/2024/05/16/zeronimo-wine-the-first-ever-98-point-wine-to-be-dealcoholized-is-now-available-in-the-us

Wybierz temat: Dieta i zdrowie Przemysł napojowy

Autor: Katarzyna Oleksy

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.