Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

IFS Global Markets – Food

Kategoria: Biznes

Pierwszy krok do wdrożenia Systemu Zarządzania Jakością, Pierwszy krok do certyfikacji Standardu IFS Food.

Co to jest IFS Global Markets - Food i jak to działa?

IFS Global Markets - Food to program oceny bezpieczeństwa żywności dla sprzedawców detalicznych oraz markowych produktów spożywczych. Program ma na celu wsparcie „małych i / średnich przedsiębiorstw” w rozwoju ich systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i uczynienie pierwszego kroku w kierunku wdrożenia standardu żywności IFS.

Etapy wdrażania i ocean wymagań

Wdrożenie wszystkich wymagań IFS Global Markets - Food i stałe śledzenie ich brzmi jak jedno gigantyczne zadanie - szczególnie dla małych firm lub tych, które nie mają w pełni rozwiniętego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności i jakością.

Jednak to nie jest takie trudne!!

System zarządzania bezpieczeństwem żywności i jakością wraz z optymalizacją procesów jest budowany stopniowo. Z każdym poziomem wdrażanych jest więcej wymagań. Założeniem jest by w ciągu 3 kolejnych lat doprowadzić do pełnej certyfikacji IFS Food. Etapy do osiągnięcia pełnej Certyfikacji IFS przedstawia rysunek 1.

Program IFS Global Markets - Food jest bardzo elastyczny. To na jakim poziomie należy wprowadzić i utrzymać i na jak długo Program IFS Global Markets zależy od firmy a także od jej partnera handlowego np. sieci spożywczej.

Rysunek 1

Co należy zrobić?

  1. Pobrać za darmo wymagania Programu IFS Global Markets Food ze strony internetowej IFS.
  2. Wdrożyć wymagania. W razie potrzeby skorzystać z pomocy:
    • Darmowej aplikacji  IFS App Audit Manager – narzędzia do audytów wewnętrznych
    • Szkolenia IFS (bezpośrednie lub online)
    • Uznanego konsultanta IFS
  1. Wybrać jednostkę certyfikacyjną lub zatwierdzoną firmę (ASP) z portalu IFS i skontaktować się z nią.
  2. Ocena wg. wymagań Global Markets w firmie
  3. Po dokonaniu oceny zostaje wydany „List potwierdzający” pozytywny wynik oceny.
  4. Raport i list potwierdzający zostaną umieszczone na portalu IFS. www.ifs-certification.com

 

Wybierz temat: Certyfikacja

Autor: IFS

IFS

Beata Studzińska -Marciniak
IFS Senior Technical Manager

Absolwentka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie w 2001 roku. Po 9 latach pracy w branży spożywczej na stanowisku Pełnomocnika Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością, postanowiła spróbować sił jako audytor dostawców sieci TESCO. Równocześnie pełniąc funkcję wsparcia technicznego jako Technical Manager i weryfikator w standardów IFS i BRC w jednostce certyfikującej, rozwijała wiedzę procesu certyfikacji. Promocja na stanowisko Global Technical Managera dla audytorów TESCO jako osoby odpowiedzialnej za wiedzę i rozwój audytorów dostawców TESCO, otworzyła jej drogę do współpracy z różnymi osobowościami, przy jednoczesnym poznaniu standardów wielu zakładów spożywczych na całym świecie. Obecnie pełniąc funkcję IFS Senior Technical Manager wspiera jednostki certyfikujące oraz sieci spożywcze w technicznych aspektach rodziny standardów IFS, a także promuje wiedzę na temat Programów IFS Global Markets w Polsce.

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.