Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Seminarium “Techniki LC/MSMS w analizie żywności”

Kategoria: Kalendarium

9 października, w Warszawie, odbędzie się kolejna edycja seminarium poświęconego tematyce analizy i bezpieczeństwa żywności przy użyciu wiodącej techniki analitycznej w branży, spektrometrii mas, pod tytułem “Spektrometria Mas i Analiza Żywności”. Na seminarium omawiane będą główne trendy w analizie zanieczyszczeń i bezpieczeństwa żywności. Jest to wydarzenie cykliczne, organizowane dwa razy do roku przez firmę Spektrometria.

Obecne na rynku systemy LC/MS/MS są niezwykle czułe, coraz częściej jednak okazują się że wysoka czułość nie jest wystarczająca.  Podczas seminarium zaprezentowane zostaną dwa sposoby zwiększenia selektywności - technika różnicowej ruchliwości jonów SelexIon oraz technologia HR (High Resolution).  Ponadto przedstawione zostaną coraz bardziej istotne w branży rozwiązania upraszczające proces przygotowywania próbek takie jak programowalne autosamplery.  Omówione zostaną również istotne aspekty walidacji metod analitycznych wykorzystujących spektrometry mas. Uczestnicy będą również mieli możliwość wysłuchania wykładu, na którym przedstawiona zostanie ocena wpływu wywieranego na organizmy przez różnorodne, zawarte w pożywieniu substancje w perspektywie badań nad zmianami metabolicznymi.

W poprzednich latach seminaria cieszyły się dużym uznaniem. W każdej edycji brało udział od 60 do 80 uczestników.

W czasie spotkania istnieje możliwość dyskusji ze specjalistami oraz zapoznania się z technicznymi możliwościami omawianych rozwiązań.

Program seminarium oraz formularz rejestracyjny

Serdecznie zapraszamy!

 

Autor: Spektrometria

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn