Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zmiany dotyczące oznakowania produktów branży winiarskiej wynikające z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2021/2117 - Abstrakt artykułu

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Już w dniu 8 grudnia 2023 r. rozpocznie się stosowanie przepisów rozporządzenia  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2021/2117, które wprowadza zmiany z oznakowaniu wielu produktów z branży winiarskiej. Zmiany dotyczą wprowadzenia obowiązku zamieszczania na etykiecie informacji o wykazie składników oraz wartości odżywczej. Przepisy wprowadzają jednak pewne odstępstwa od tych zasad, umożliwiając realizację niektórych z nich częściowo w formie elektronicznej.

Z pełnej wersji artykułu dowiesz się m.in.:

-Jakie informacje będą musiały być przekazywane i w jaki sposób to robić?

-Których produktów będą dotyczyły nowe obowiązki?

-Czy umieszczanie takich informacji to nowość dla branży winnej?

Na wszystkie te pytania znajdziecie Państwo odpowiedź w moim najnowszym artykule znajdującym się w Strefie Managera.

 Pełna wersja artykułu dostępna jest wyłącznie w Strefie Managera pod adresem: 

STREFA MANAGERA: ZMIANY DOTYCZĄCE OZNAKOWANIA PRODUKTÓW BRANŻY WINIARSKIEJ WYNIKAJĄCE Z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 2021/2117

 W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:

  • Raporty Food Risk
  • LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
  • Opracowania Prawne naszych Ekspertów
  • Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
  • Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera

>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<

Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl 

Wybierz obszar: Prawo żywnościowe Przemysł napojowy Znakowanie żywności

Autor: Ewa Kuczyńska

Ewa Kuczyńska

Radca prawny

Ewa jest radcą prawnym z ponad 6‑letnim doświadczeniem zawodowym specjalizującym się w doradztwie z zakresu prawa żywnościowego, w tym prawa alkoholowego.

Ponadto Ewa doradza klientom w kwestiach związanych z ochroną danych osobowych i nowych technologii, specjalizuje się w prawie kontraktów oraz prawie gospodarczym. Ewa posiada znaczące doświadczenie w prowadzeniu sporów sądowych.

Ewa ukończyła Uniwersytet Wrocławski, Université Nice Sophia Antipolis i Université Toulouse I Capitole. Obecnie uczęszcza na studia podyplomowe „Inspektor Ochrony Danych” na Górnośląskiej Wyższej Szkole Handlowej w Katowicach.

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.