Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Podsumowanie Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej z okazji 100-lecia urodzin Prof. dr hab. dr h.c. Stanisława Bergera

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności , Biznes , Procesy i Technologie , Składniki Żywności

14 września 2023 r. w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego odbyła się konferencja naukowa pt. “Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne”, dedykowana Profesorowi Stanisławowi Bergerowi.

Dotychczasowe doświadczenia w prowadzeniu różnych działań edukacyjnych i pozaedukacyjnych, mających na celu zmniejszenie skali chorób dietozależnych w Polsce są niesatysfakcjonujące. Dowodzą tego dane statystyczne wskazujące m.in. na to, że dzieci w Polsce należą do najszybciej tyjących w Europie. 

W tym kontekście stworzenie platformy wspólnych działań administracji centralnej, organizacji samorządowych, placówek oświatowych i naukowych, producentów i dystrybutorów żywności oraz organizacji pozarządowych w celu kształtowania prawidłowych zachowań żywieniowych ludności Polski i zadbania o zdrowie publiczne jako wspólne dobro było wiodącym celem Konferencji. Wypracowanie i wdrożenie modelu skutecznych działań w tym zakresie wpisuje się w realizację celów zrównoważonego rozwoju przez propagowanie zrównoważonej diety oraz społecznej odpowiedzialności za stan środowiska naturalnego dla zapewnienia dobrej jakości życia przyszłym pokoleniom.

Pierwsza sesja Konferencji została poświęcona uhonorowaniu 100-lecia urodzin Pana Prof. dr hab. dr h.c. Stanisława Bergera, pioniera nauki o żywieniu człowieka w Polsce oraz twórcy pierwszego w kraju wydziału kształcącego specjalistów z zakresu żywienia człowieka. Fotorelacja i transmisja z tej części dostępna jest na stronie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.

Po zakończeniu uroczystej sesji jubileuszowej z okazji 100-lecia urodzin Profesora Stanisława Bergera odbyła się sesja plenarna „Partnerstwo w kształtowaniu zachowań żywieniowych”. W kolejnej części konferencji odbyły się równoległe sesje naukowe:

  • Innowacje w sektorze żywności
  • Edukacja żywieniowa dla zrównoważonego rozwoju
  • Wyzwania zdrowotne i żywieniowe w grupach populacyjnych
  • Zdrowy styl życia w prewencji chorób dietozależnych
  • Trendy na rynku żywności
  • Odpowiedzialna produkcja i dystrybucja żywności

W ramach powyższych sesji prelegenci wygłosili 74 interesujące referaty naukowe.

Partnerem wydarzenia był Samorząd Województwa Mazowieckiego.

Autor:Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.