Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Znakowanie żywności i pasz jako wolnych od GMO

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Producenci żywności i pasz od stycznia ub.r. mogą dobrowolnie przystąpić do systemu znakowania produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od tych organizmów.

Broszura informacyjna

W celu przybliżenia przepisów ustawy z dnia 13 czerwca 2019 r. o oznakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od tych organizmów, przygotowana została broszura informacyjna, która jest dostępna na stronie MRiRW w zakładce: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/zywnosc-i-pasze-wolne-od-gmo

Zakres informacji

W materiale omówione zostały zasady jak znakować żywność i paszę jako wolną od GMO oraz jakie obowiązki spoczywają na producentach przystępujących do znakowania.  Znajdziemy tam również odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące znakowania wolnego od GMO.

Źródło: MRiRW

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja Inspekcje Państwowe Znakowanie żywności

Autor: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.