Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

AFLATOKSYNY W GRUZIŃSKICH ORZECHACH LASKOWYCH

Kategoria: Alerty

W dniu 5.11.2019 zgłoszono obecność aflatoksyn w orzechach laskowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: orzech laskowy

Powód zgłoszenia: aflatoksyny (B1 = 37.6; Tot. = 299.1 µg/kg - ppb)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Bułgaria

Kraj pochodzenia: Gruzja

Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku

Podjęte działania: import nieautoryzowany

Data zgłoszenia: 05.11.2019

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.