Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Alternatywne źródła białka - najciekawsze trendy podczas WorldFood Poland

Kategoria: Biznes, Składniki Żywności

Zapotrzebowanie konsumentów na alternatywne źródła białka rośnie w niezwykłym tempie. Zarówno sieci handlowe jak i producenci żywności coraz częściej widzą konieczność dostosowania swojej oferty  do wyzwań środowiskowych i etycznych oraz oczekiwań konsumentów.

W dn. 19 kwietnia  w Warszawie, podczas targów WorldFood Poland, odbędzie się całodniowa konferencja poświęcona tematyce alternatywnych źródeł  białka z uwzględnieniem roślinnych zamienników produktów pochodzenia zwierzęcego, białka pozyskiwanego z owadów oraz mięsa komórkowego. W ramach konferencji eksperci i przedsiębiorcy  omówią bieżące trendy i przeanalizują najnowsze dane i  badania na ten temat.

Na jakim etapie znajduje się transformacja systemu żywnościowego w Polsce?

W panelu przygotowanym przez RoślinnieJemy spotkają się przedstawiciele/elki różnych sektorów systemu żywnościowego i wspierający go eksperci. Postarają się zidentyfikować wyzwania w dążeniu do bezpiecznego systemu żywnościowego leżące na styku różnych obszarów - produkcji żywności, działania instytucji i prawa, promocji zdrowia oraz badań naukowych i rynkowych - a także drogi do ich potencjalnych rozwiązań. Analityk danych sprzedażowych  z Centrum Monitorowania Rynku Sp. z o.o. opowie o zmieniających się trendach sprzedaży roślinnych zamienników mięsa i nabiału w Polsce na bazie najbardziej aktualnych raportów i analiz.

Perspektywy rozwoju rynku alternatywnych źródeł białka

Innowacje, trendy i konsumenci na rynku produktów roślinnych – nad tymi zagadnieniami będą dyskutować przedstawiciele z Proveg oraz zaproszeni do dyskusji eksperci i  przedstawiciele zarówno globalnych jak i lokalnych graczy podejmujących coraz więcej działań, aby dostosować się do zmieniającego się rynku i wykorzystać pojawiający się potencjał wzrostu.

Mięso komórkowe - zagrożenie czy szansa rozwoju dla branży mięsnej

Panel rozpocznie się  prezentacją najważniejszych faktów o mięsie komórkowym: jak powstaje, jak wygląda, gdzie już można go spróbować, jak wygląda jego status w Unii Europejskiej i reszcie świata, jakie są obecnie największe bariery masowej produkcji. Grono potwierdzonych panelistów wprawdzie łączy pozytywne nastawienie do potencjału mięsa komórkowego, ale różni perspektywa patrzenia na temat.

Dlaczego warto inwestować w zrównoważone startupy. Najciekawsze trendy w foodtechu

Podczas prezentacji Michała Piosika z foodtech.ac usłyszą Państwo o najciekawszych trendach w foodtechu w nadchodzących latach. Dowiedzą się Państwo o tym jak zmiana sposobu w jaki produkujemy, konsumujemy i przetwarzamy odpady po jedzeniu może poprawić warunki bytu ludzi na całej planecie.

Kto może uczestniczyć?

Wydarzenie jest przeznaczone dla wszystkich osób zainteresowanych tematem alternatywnych źródeł białka, w szczególności tych, które zawodowo związane są z branżą spożywczą.  Aby wziąć udział w konferencji należy zarejestrować się na targi WorldFood Poland. Zarejestrowani Uczestnicy mają zagwarantowany bezpłatny wstęp na wszystkie konferencje i debaty oraz inne wydarzenia towarzyszące targom.

Serdecznie zapraszamy!

Rejestracja online – https://rejestracja.worldfood.pl/

Szczegółowy program merytoryczny: http://bit.ly/3lLqMQL

www.worldfood.pl

 

Wybierz temat: Kongresy i Targi Plant-based

Autor: World Food Poland

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.