Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

BRCGS wprowadza aktualizację standardu przechowywania i dystrybucji

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności , Biznes

Globalna pandemia sprawiła, że ​​marki, detaliści i coraz liczniejsi konsumenci przywiązują dużą wagę do niezawodności łańcucha dostaw. Wraz z rozwojem handlu elektronicznego, dywersyfikacją działalności operacyjnej i nowymi przepływami transportowymi wzrosła też rola sektora magazynowania i logistyki.

Magazynowanie i dystrybucja to często brakujące ogniwo, jeśli chodzi o bezpieczeństwo produktów. Integralność produktu może zostać poważnie zagrożona, jeśli droga do wprowadzenia na rynek nie spełnia tych samych standardów, co w przypadku procesu produkcyjnego. Może to skutkować uszkodzeniem towarów i kosztami refundacji dla konsumentów lub, co gorsza, chorobami przenoszonymi przez żywność.

BRCGS opublikował wydanie 4 swojego Globalnego Standardu Przechowywania i Dystrybucji (Global Standard for Storage and Distribution), aby wypełnić to brakujące ogniwo i odzwierciedlić ewolucję branży. Standard został opracowany przy udziale wiodących marek, sprzedawców detalicznych, magazynów, logistyki i sprzedawców internetowych i może być stosowany w dowolnej części łańcucha dostaw. Obejmuje wszystkie działania, które mają wpływ na bezpieczeństwo, legalność, jakość i integralność produktów przechowywanych i dystrybuowanych oraz wszelkie dodatkowe usługi objęte umową, które mogą być oferowane przez operatorów magazynów i dystrybutorów.

Wydanie 4 zostało opracowane zgodnie z wymogami GFSI 2020, a także jest objęte uznawaną na całym świecie akredytacją (ISO / IEC 17065).

Norma została opracowana specjalnie pod operacje logistyczne związane z żywnością, opakowaniami i produktami konsumenckimi. Jest to pierwszy globalny standard, który jest w pełni elastyczny, ponieważ operatorzy mogą wdrażać pełny zakres lub zakres odpowiedni dla ich działalności. Wyjątkową zaletą standardu jest to, że operatorzy mogą wybrać Dodatkowe Dobrowolne Moduły (AVM - Additional Voluntary Modules), które obejmują powszechne praktyki branżowe, aby wykazać większą niezawodność łańcucha dostaw. AVM obejmują handel elektroniczny, cross-docking, sprzedaż hurtową, pakowanie na zlecenie, kontrolę i zarządzanie odpadami.

Richa Bedi-Navik, kierownik techniczny BRCGS ds. Żywności, magazynowania i dystrybucji, powiedział: „Nasz nowy standard ewoluował, aby sprostać zmieniającym się oczekiwaniom konsumentów, dynamice łańcucha dostaw i postępowi technologicznemu w branży. Jest to w pełni elastyczny standard z wieloma aplikacjami, które można zastosować w dowolnym punkcie łańcucha dystrybucji, od produkcji podstawowej po sprzedaż detaliczną. Bardzo doceniamy wkład marek, sprzedawców detalicznych, magazynów, logistyki i sprzedawców internetowych, który pomógł nam ulepszyć Standard, aby zapewnić bezpieczeństwo i integralność produktów ”.

Wykorzystanie certyfikacji BRCGS w zakresie magazynowania i dystrybucji wzrosło o 16% rok do roku i jest obecnie wdrażane w ponad 50 krajach. Ponieważ marki dążą do większej niezawodności w swoich łańcuchach dostaw, operatorzy, którzy przyjęli przejrzyste, dobrze zaprojektowane systemy zarządzania bezpieczeństwem, będą dobrze przygotowani do wykazania niezawodności.

O BRCGS

W BRCGS stawiamy na najwyższą jakość. Zwiększając zaufanie do łańcuchów dostaw, poprzez rygorystyczne stosowanie naszych Standardów, dostarczamy produkty i usługi o globalnym znaczeniu i wiedzy branżowej. BRCGS to zaufana walidacja, która wzmacnia markę, reputację poprzez zgodność.

 

Więcej informacji można znaleźć na stronie brcgs.com

Źródło: informacja prasowa BRCGS

Wybierz temat: Certyfikacja

Autor: BRCGS

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.