Czwarty Międzynarodowy Kongres: Kawa, Herbata i Kakao (CoCoTea).
W dniach 25-28 Czerwca 2017 w Turynie, we Włoszech odbędzie się Czwarty Międzynarodowy Kongres: Kawa, Herbata i Kakao (CoCoTea). Jest to kontynuacja cyklu spotkań dotyczących kawy, herbaty, kakao oraz produktów z nimi powiązanych.
Kongres skupiać się będzie głównie na zagadnieniach związanych z produktami innowacyjnymi, technologią, aspektem żywieniowym oraz zdrowotnych na rynku kawy, herbaty orz kakao. Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby związane z rynkiem począwszy od chemików, technologów żywności, osoby związane z żywieniem a także studentów i młodych naukowców.
Tematyka konferencji:
-
Skład chemiczny i jakość „holistyczna”
-
Aspekty sensoryczne i tworzenie smaku
-
Upodobania konsumentów
-
Kawa, Kakao i Herbata – zdrowie i bezpieczeństwo
-
Nowe podejście i technologie
-
Produkty uboczne i gospodarka odpadami
-
Zrównoważenie środowiskowe i ekonomiczne
-
Genomika i biotechnologia smaku
-
Nowe składniki i projektowanie żywności
Więcej informacji na: http://www.cocoteacongress.com/