Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Innowacyjne podejście do biznesu. Jak ograniczyć koszty pozyskiwania surowca, jednocześnie realizując cele zrównoważonego rozwoju Twojej firmy?

Kategoria: Biznes

W dzisiejszym dynamicznym świecie biznesu skuteczne zarządzanie przedsiębiorstwem staje się kluczowym czynnikiem sukcesu.

Stabilność łańcucha dostaw

To nieodłączny element walki o obniżenie kosztów kapitału naturalnego, którego wyczerpywalność jest jednym z głównych ryzyk dla firm w najbliższych latach. Szacuje się, że bez zdecydowanej transformacji, wartość portfela producentów może ulec średnio nawet 10% spadkowi do roku 2030. Dlatego dbając o pomnażanie kapitału naturalnego, automatycznie zabezpieczamy stabilność łańcucha dostaw, minimalizując przy tym ryzyko przestojów produkcyjnych i otwierając nowe ścieżki na obniżenie kosztów niezbędnych do produkcji surowców..

Jak ją zapewnić?

Jednym z innowacyjnych rozwiązań są rolne kredyty węglowe, które mogą stanowić źródło dodatkowych dochodów. Korzystają z nich firmy, które samodzielnie nie są w stanie ograniczyć szkodliwych emisji do wymaganych poziomów.

Nowe regulacje nakładają również na producentów rolnych obowiązek redukcji emisji, co znacząco wpływa na ogólną dostępność tych kredytów. Dlatego warto rozważyć, jak samodzielnie realizować te cele, wyszkolić kontrahentów, którzy wspomogą przedsiębiorstwa w osiągnięciu neutralności klimatycznej, zwłaszcza, że oprócz samej emisyjności CO2, dotyczyć będzie w krótkim czasie zasobów wodnych oraz wpływu na utratę bioróżnorodności.

W imieniu Fundacji Grunt od Nowa, której misją jest łączenie rolnictwa regeneratywnego z opłacalnym biznesem, serdecznie zapraszamy Was na webinar innowacyjnego biznesu skierowanego do właścicieli firm, przedsiębiorców,  producentów, dyrektorów i liderów ESG. Wydarzenie odbędzie się w piątek, 16 lutego, o godzinie 11:00.

Podczas webinaru dowiesz się:

  • Jak zabezpieczyć stabilność łańcucha dostaw, minimalizując ryzyko przestojów produkcyjnych?
  • Czy koszty kapitału naturalnego staną się integralną częścią kosztów produkcji?
  • Co wpływa na dostępność kredytów kapitału naturalnego i jak efektywnie z nich korzystać?
  • Jakie są uwarunkowania prawne niezbędne do skutecznej współpracy?

Odkryj nowe perspektywy i korzyści dla środowiska oraz swojego przedsiębiorstwa. Webinar organizowany w ramach projektu Akademii Agronoma RegenAG tworzonego we współpracy z FiBL. (https://regenag.grwebsite.pl/).

 

WEBINAR INNOWACYJNYCH PRZEDSIĘBIORCÓW

  •  piątek, 16 lutego
  • 11:00
  • rejestracja: https://foodfakty.clickmeeting.com/innowacyjne-podejscie-do-biznesu-webinar-innowacyjnych-przedsiebiorcow/register

Autor: Fundacja Grunt od Nowa

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.