Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapewnienie jakości i bezpieczeństwa produktów oraz rozwój zrównoważonych systemów produkcji wymaga współpracy specjalistów z różnych dziedzin. Multidyscyplinarne ujęcie zagadnień jakości procesów, produktów i opakowań obejmujące aspekty z zakresu zarządzania oraz technologiczne, konsumenckie i środowiskowe będzie tematem konferencji 1st International Conference on Quality and Management Sciences, organizowanej przez Instytut Nauk o Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu w dniach 13-15 września 2021 r., w formie zdalnej.
Konferencja będzie stanowić forum wymiany wiedzy i idei na pograniczu nauk społecznych i przyrodniczych. Program konferencji obejmuje wiele aktualnych zagadnień, m.in.: projektowanie, jakość i bezpieczeństwo żywności i produktów nieżywnościowych, nowoczesne materiały i technologie opakowaniowe, rozwój produktu zorientowany na konsumenta, zrównoważona konsumpcja, zarządzanie jakością i produktem, zarządzanie na rzecz zrównoważonego rozwoju, jakość w erze Przemysłu 4.0, gospodarka o obiegu zamkniętym, ekoprojektowanie i ekoinnowacje.
W programie konferencji zaplanowano m.in. kilka wykładów na zaproszenie:
prof. Daniel Cozzolino, The University of Queensland, Australia - Sensing technologies and big data
– their role in sustainable food chain
prof. Esther Sendra Nadal, Miguel Hernandez University de Elche, Spain - Consumer Sensory Studies for food companies: challenges and trends
regarding its safety.
prof. Harshadrai M. Rawel, Universität Potsdam, Germany - Rapeseed proteins: potentials and
perspectives in their bio- and techno-functional properties.
Zapraszamy do udziału w konferencji doświadczonych naukowców, doktorantów oraz praktyków zainteresowanych wszystkimi aspektami jakości i zarządzania.
Zapraszamy na stronę konferencji: http://icqmsc.ue.poznan.pl.