Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konferencja Naukowa „Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta"

Kategoria: Biznes

Polskie Towarzystwo Technologów Żywności oddział małopolski Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie zapraszają na XIV Konferencję Naukową z cyklu „Żywność xxi wieku”:

ŻYWNOŚĆ A OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNEGO KONSUMENTA Kraków, 17-18 WRZEŚNIA 2020 r.

Konsumenci obecnie poszukują żywności nie tylko o wysokiej jakości i właściwościach prozdrowotnych, ale mając na uwadze także poszanowanie środowiska, w którym żywność ta została wyprodukowana, coraz częściej sięgają po produkty od małych, lokalnych dostawców. Nie bez znaczenia dla współczesnego konsumenta są również kwestie związane z bezpieczeństwem zdrowotnym produktów żywnościowych. Zmiany w trendach i preferencjach konsumentów dotyczą także właściwości sensorycznych produktów, stosowanych w procesie produkcji substancji dodatkowych, sposobu przetwarzania i pakowania żywności, czy nawet łatwości jej przygotowania. Wszystkie te aspekty powinny być uwzględnione przez producentów żywności, którzy chcą efektywnie konkurować na rynku i pragną zwiększyć innowacyjność swojego przedsiębiorstwa. Chęć sprostania wciąż rosnącym wymaganiom i oczekiwaniom nabywców rodzi konieczność opracowywania nowych receptur, sięgania po innowacyjne technologie, bardziej funkcjonalne opakowania czy skuteczniejszą reklamę.

Celem konferencji jest prezentacja najnowszych osiągnięć naukowych i technologicznych w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka, jak również wymiana poglądów oraz doświadczeń pracowników jednostek naukowych i przedstawicieli przemysłu spożywczego.

Tematyka konferencji obejmuje następujące zagadnienia (ale nie jest do nich ograniczona): 

nowe trendy i kierunki produkcji oraz dystrybucji żywności w odpowiedzi na oczekiwania i potrzeby konsumentów;

  • żywność a zrównoważony rozwój środowiska i zmiany klimatu
  • nowoczesna produkcja rolna - korzyści i zagrożenia;
  • produkt rolnictwa ekologicznego – oczekiwania i rzeczywistość;
  • jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności;
  • żywność funkcjonalna, wzbogacona, produkty regionalne i tradycyjne; 
  • innowacyjne procesy i technologie w aspekcie otrzymywania produktów spożywczych wysokiej jakości.

O planowanej konferencji prosimy powiadomić współpracowników i osoby zainteresowane.

Koszty uczestnictwa w konferencji wynoszą: 650 zł, dla członków PTTŻ na podstawie potwierdzenia wpłaty składki członkowskiej za rok 2019 (potwierdzenie proszę przesłać e-mailem) – 600 zł, dla doktorantów i nauczycieli szkolnictwa zawodowego– 450 zł i obejmują:

  • udział w obradach, 
  • materiały konferencyjne, 
  • zwiedzanie Zamku w Pieskowej Skale, 
  • udział w uroczystym spotkaniu towarzyskim, 
  • 2 obiady i przerwy kawowe.

Zgłoszenia tylko w formie elektronicznej poprzez stronę: http://www.pttzm.org

Uwaga! Przed spotkaniem towarzyskim istnieje możliwość zwiedzania Zamku w Pieskowej Skale z przewodnikiem (czas ok. 1,5 h). Chętnych prosimy o zadeklarowanie woli zwiedzania zamku z przewodnikiem na etapie zgłoszenia na konferencję.

W ramach jednej opłaty każdemu uczestnikowi przysługuje prawo do prezentacji 1 komunikatu naukowego (forma ustna - 10 min lub poster), którego jednostronicowe streszczenie ukaże się w materiałach konferencyjnych. Każdy dodatkowy komunikat wymaga dopłaty w wysokości 100 zł. Istnieje możliwość opublikowania jednej publikacji, jako rozdziału w recenzowanej monografii wydanej przez Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie (20 pkt./rozdział), pt. „Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta” (objętość pracy do 22 tys. znaków ze spacjami, minimum 20 tys. znaków, koszt 100 zł).

Prace mogą również zostać opublikowane w czasopiśmie „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość” (zgodnie z wymaganiami czasopisma, opłata ponoszona przez Autora/ów).

Kluczowe terminy:

  • Przesyłanie zgłoszeń uczestnictwa i jednostronicowych streszczeń 27 marca 2020 r.
  • Przesłanie tekstu referatów plenarnych i pełnych tekstów artykułów naukowych (drukowanych w monografii) do 27 marca 2020 r.
  • Wpłaty prosimy uiścić do 3 lipca 2020 r. na konto: Oddział Małopolski PTTŻ, PKO BP I Oddział Kraków Nr: 06 1020 2892 0000 5402 0194 3158 tytułem: Imię Nazwisko, Żywność XXI
Autor:Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.