Lista polskich produktów zgłoszonych do RASFF (01-23.01.2017)
Lista polskich produktów zgłoszonych do RASFF (01-23.01.2017):
- Nieautoryzowana zawartość magnezowego chelatu kreatyny w suplemencie diety przeznaczonym dla sportowców
- Salmonella (w 2 z 5 próbek /25g) w mięsie dla zwierząt
- Salmonella (obecność /25g) w przetworzonym białku zwierzęcym 3 kategorii
- Salmonella (obecność /25g) w mięsie przeznaczonym na karmę dla zwierząt
- Listeria monocytogenes (980 jtk./g) w wędzonym łososiu
- Salmonella enteritidis (obecność /25g) w mrożonych kurach
- Salmonella infantis (obecność /25g) w mrożonym mięsie indyka i kurczaka na kebabn (Holandia) – surowiec pochodzenia polskiego
- Salmonella infantis (presence /25g) w mrożonym kurczaka na kebab (Czechy) – surowiec pochodzenia polskiego
- dimetoat (0.061 mg/kg - ppm) w czerwonych jabłkach
- Salmonella enteritidis (w 1 na 5 próbek /25g) w jajkach
Źródło:
-
https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/portal/?event=notificationsList&orderby=notif_date&orderDir=desc