Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Międzynarodowe Forum FAO/WHO/WTO poświęcone bezpieczeństwu i handlowi żywności

Kategoria: Biznes

W dniach 23-24 kwietnia 2019 r. w Genewie odbędzie się Międzynarodowe Forum poświęcone bezpieczeństwu i handlowi żywności, organizowane przez: Organizację Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO), Światową Organizację Zdrowia (WHO) oraz Światową Organizację Handlu (WTO).

Uczestnicy konferencji

Konferencja zgromadzi ministrów i przedstawicieli rządów krajowych, decydentów oraz niepaństwowych przedstawicieli sektora ze wszystkich regionów świata.

Cel, wyzwania, możliwości

Priorytety bezpieczeństwa żywności ustalone na tej konferencji ułatwią globalną współpracę i pomogą zapewnić, że nikt nie zostanie pozostawiony w tyle. Dla uczestników będzie to okazja do zbadania wyzwań i możliwości wynikających z szybkich zmian technologicznych i cyfryzacji, a mianowicie:

  • wykorzystanie nowych technologii w dziedzinie bezpieczeństwa żywności i handlu
  • w jaki sposób można ułatwić handel bezpieczną żywnością na granicach
  • wielostronna koordynacja i rola partnerstw
  • harmonizacja przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności w okresie zmian i innowacji

Dokument podsumowujący

Skutkiem konferencji będzie powstanie dokumentu podsumowującego kluczowe kwestie i zalecenia zarówno z poprzedniej konferencji (Pierwsza Międzynarodowa Konferencja Bezpieczeństwa Żywności FAO/WHO/AU, Addis Abeba, 12-13 lutego 2019 r.), jak i forum genewskiego, w celu lepszego dostosowania i koordynacji wysiłków na rzecz wzmocnienia systemów bezpieczeństwa żywności w różnych sektorach i granicach.

Źródło:

https://www.who.int/food-safety/international-food-safety-conference 

 

Autor:FoodFakty
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.