Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

NAJNOWSZE WERSJE STANDARDÓW IFS: IFS FOOD V 7, IFS LOGISTICS 2.3, IFS BROKER V 3.1; IFS PACSECURE V 2 UZNANE PRZEZ GFSI

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

IFS Office Central & Eastern Europe ma przyjemność poinformować, iż w dniu 31 sierpnia 2021 Rada Nadzorcza GFSI (Global Food Safety Initiative), uznała Standardy IFS za zgodne z najnowszą wersją 2020.1 wymagań  GFSI „GFSI Benchmarking Requirements ”  

Uznanie to obejmuje następujące wersje standardów: IFS Food wersja 7; IFS Logistics wersja 2.3; IFS Broker wersja 3.1 oraz IFS PACsecure wersja 2.

„GFSI Benchmarking Requirements” to zbiór dokumentów dla programów certyfikacji bezpieczeństwa żywności. Jest to najszerzej akceptowany na świecie dokument porównawczy dotyczący wymagań  bezpieczeństwa żywności.

Już od dawna uznanie GFSI jest ważnym warunkiem wstępnym dla interesariuszy IFS. Każda kolejne wersja naszych standardów musi pomyślnie przejść proces wymagań  benchmarkingu  GFSI, aby zostać uznanym przez aktualne wersje wymagań GFSI.

Nasz Dyrektor Zarządzający IFS, Stephan Tromp, skomentował: "Jesteśmy bardzo podekscytowani, że po raz kolejny zdobyliśmy uznanie w stosunku do aktualnych wymagań benchmarkingowych GFSI dla tych czterech Standardów IFS. IFS oznacza certyfikację bezpieczeństwa żywności  i opakowań  na najwyższym poziomie. Solidne zarządzanie standardami, nasz program integralności oraz wymagania, które muszą spełniać Audytorzy IFS, przyczyniają się do tego, że na całym świecie detaliści, właściciele marek, władze i inne zainteresowane strony wiedzą, że mogą ufać certyfikatom IFS. IFS dąży do ciągłego doskonalenia firm certyfikowanych zgodnie ze Standardem IFS, czego oczekujemy również od siebie. Proces benchmarkingu GFSI daje nam cenne wskazówki do dalszego doskonalenia naszych Standardów. Był to bardzo konstruktywny proces i dziękujemy wszystkim, którzy się do niego przyczynili."

IFS oczekuje dalszej współpracy z GFSI i zamierza nadal podnosić poprzeczkę w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności i opakowań.


Temat bezpieczeństwa żywności jest tematem przewodnim działań IFS na całym świecie. Kolejną okazją do rozmów w tym zakresie będzie VIII EDYCJA KONGRESU BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI organizowana przez IFS Office Central & Eastern Europe w dniu 18 listopada 2021 r. w Hotelu ARCHE w Warszawie.

Zainteresowanych Wystawców, Partnerów/Sponsorów i Uczestników zapraszamy na stronę internetową https://foodcongress.org


 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności

Autor: IFS

IFS

Beata Studzińska-Marciniak
IFS Standard Manager

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.