Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ocena ryzyka alergenów – webinarium eksperckie

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Webinarium odbędzie się 16 czerwca między 15:00 a 16:15 czasu BST (16:00 – 17:15 CEST)

Podczas webinarium prezenterzy wyjaśnią, dlaczego alergeny pokarmowe stanowią problem, a także przedstawią przegląd wielopoziomowej oceny ryzyka iFAAM (zintegrowane podejście do zarządzania alergenami w żywności) oraz programu VITAL (dobrowolnego znakowania alergenów w przypadku incydentów). Program wydarzenia został zaprojektowany tak, aby pomóc firmom spożywczym i organom regulacyjnym we wdrażaniu procedur oceny ryzyka alergenów pokarmowych.

Po prezentacjach odbędzie się sesja Q&A, podczas której będzie można zadawać pytania ekspertom.

Wydarzenie jest przeznaczone dla osób aktualnie pracujących w obszarze testowania alergenów pokarmowych, przemysłu spożywczego oraz osób zaangażowanych w oficjalny system kontroli w Wielkiej Brytanii.

Jest to drugie webinarium z serii kwartalnych seminariów internetowych w ramach wspólnego transferu wiedzy w zakresie standardów i analizy bezpieczeństwa żywności, które jest projektem międzyrządowym, finansowanym przez Department for Environment, Food and Rural Affairs, Food Standards Agency, Food Standards Scotland oraz Government Chemist).

Celem jest rozpowszechnianie wiedzy z badań finansowanych przez rząd wśród interesariuszy w celu wspierania zdolności laboratoriów i promowania najlepszych praktyk w zakresie bezpieczeństwa żywności i analizy standardów.

Program

  • Wprowadzenie
  • Dlaczego alergeny pokarmowe są problemem?
  • Ocena ryzyka alergenów
  • Panel Q&A

 

> Rejestracja na wydarzenie <


 

 

Prelegenci

  • Liz Walton, Senior Policy Advisor, Food Hypersensitivity, Food Standards Agency
  • dr Benjamin C. Remington, Food Allergy Consultant, University of Nebraska-Lincoln

Paneliści

  • dr Hazel Gowland, Allergy Action UK
  • dr Michael Walker, Honorary Professor, IGFS, Queen’s University, Belfast

 

Webinar zostanie poprowadzony przez Selvarani Elahi MBE, Deputy Government Chemist.

Panelowi poprowadzi Sterling Crew, przewodniczący Food Authenticity Network.

 

Sczegóły: https://www.gov.uk/government/news/allergen-risk-assessment-webinar-with-expert-qa-panel

 

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.