Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Webinarium odbędzie się 16 czerwca między 15:00 a 16:15 czasu BST (16:00 – 17:15 CEST)
Podczas webinarium prezenterzy wyjaśnią, dlaczego alergeny pokarmowe stanowią problem, a także przedstawią przegląd wielopoziomowej oceny ryzyka iFAAM (zintegrowane podejście do zarządzania alergenami w żywności) oraz programu VITAL (dobrowolnego znakowania alergenów w przypadku incydentów). Program wydarzenia został zaprojektowany tak, aby pomóc firmom spożywczym i organom regulacyjnym we wdrażaniu procedur oceny ryzyka alergenów pokarmowych.
Po prezentacjach odbędzie się sesja Q&A, podczas której będzie można zadawać pytania ekspertom.
Wydarzenie jest przeznaczone dla osób aktualnie pracujących w obszarze testowania alergenów pokarmowych, przemysłu spożywczego oraz osób zaangażowanych w oficjalny system kontroli w Wielkiej Brytanii.
Jest to drugie webinarium z serii kwartalnych seminariów internetowych w ramach wspólnego transferu wiedzy w zakresie standardów i analizy bezpieczeństwa żywności, które jest projektem międzyrządowym, finansowanym przez Department for Environment, Food and Rural Affairs, Food Standards Agency, Food Standards Scotland oraz Government Chemist).
Celem jest rozpowszechnianie wiedzy z badań finansowanych przez rząd wśród interesariuszy w celu wspierania zdolności laboratoriów i promowania najlepszych praktyk w zakresie bezpieczeństwa żywności i analizy standardów.
Program
Prelegenci
Paneliści
Webinar zostanie poprowadzony przez Selvarani Elahi MBE, Deputy Government Chemist.
Panelowi poprowadzi Sterling Crew, przewodniczący Food Authenticity Network.
Sczegóły: https://www.gov.uk/government/news/allergen-risk-assessment-webinar-with-expert-qa-panel