Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ocena ryzyka alergenów – webinarium eksperckie

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Webinarium odbędzie się 16 czerwca między 15:00 a 16:15 czasu BST (16:00 – 17:15 CEST)

Podczas webinarium prezenterzy wyjaśnią, dlaczego alergeny pokarmowe stanowią problem, a także przedstawią przegląd wielopoziomowej oceny ryzyka iFAAM (zintegrowane podejście do zarządzania alergenami w żywności) oraz programu VITAL (dobrowolnego znakowania alergenów w przypadku incydentów). Program wydarzenia został zaprojektowany tak, aby pomóc firmom spożywczym i organom regulacyjnym we wdrażaniu procedur oceny ryzyka alergenów pokarmowych.

Po prezentacjach odbędzie się sesja Q&A, podczas której będzie można zadawać pytania ekspertom.

Wydarzenie jest przeznaczone dla osób aktualnie pracujących w obszarze testowania alergenów pokarmowych, przemysłu spożywczego oraz osób zaangażowanych w oficjalny system kontroli w Wielkiej Brytanii.

Jest to drugie webinarium z serii kwartalnych seminariów internetowych w ramach wspólnego transferu wiedzy w zakresie standardów i analizy bezpieczeństwa żywności, które jest projektem międzyrządowym, finansowanym przez Department for Environment, Food and Rural Affairs, Food Standards Agency, Food Standards Scotland oraz Government Chemist).

Celem jest rozpowszechnianie wiedzy z badań finansowanych przez rząd wśród interesariuszy w celu wspierania zdolności laboratoriów i promowania najlepszych praktyk w zakresie bezpieczeństwa żywności i analizy standardów.

Program

  • Wprowadzenie
  • Dlaczego alergeny pokarmowe są problemem?
  • Ocena ryzyka alergenów
  • Panel Q&A

 

> Rejestracja na wydarzenie <


 

 

Prelegenci

  • Liz Walton, Senior Policy Advisor, Food Hypersensitivity, Food Standards Agency
  • dr Benjamin C. Remington, Food Allergy Consultant, University of Nebraska-Lincoln

Paneliści

  • dr Hazel Gowland, Allergy Action UK
  • dr Michael Walker, Honorary Professor, IGFS, Queen’s University, Belfast

 

Webinar zostanie poprowadzony przez Selvarani Elahi MBE, Deputy Government Chemist.

Panelowi poprowadzi Sterling Crew, przewodniczący Food Authenticity Network.

 

Sczegóły: https://www.gov.uk/government/news/allergen-risk-assessment-webinar-with-expert-qa-panel

 

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.