Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ostrzeżenie GIS - migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu pn. Chochla Florina

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Zagrożenie:

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono migrację do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych, w badanych próbkach chochli określonej w komunikacie.

Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt – Chochla Florina
Numer partii: A20-091
Kod kreskowy: 5902719506734
Importer: Florentyna Sp. z o. o., Korzkwy 31, 63-300 Pleszew

Chochla Florina - Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością

Chochla Florina - Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością

Chochla Florina - Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością

Chochla Florina - Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością

Chochla Florina - Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Florentyna sp. z o.o. Korzkwy 31, 63-300 Pleszew wstrzymuje sprzedaż artykułu Chochla Florina kod kreskowy 5902719506734 nr partii A20-091 do odbiorców hurtowych i detalicznych. Firma zobowiązuje się do niezwłocznego wysłania informacji do odbiorców przedmiotowego produktu o wstrzymaniu dalszej odsprzedaży.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy używać produktu wskazanego w komunikacie do kontaktu z żywnością.

 

Źródło: GIS

Wybierz obszar: Wycofania z rynku

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.