Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 07.05.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Do WHO zgłoszono do tej pory ponad 3,5 mln przypadków COVID-19 i 250 000 zgonów.

Podczas briefingu prasowego 6 maja dyrektor generalny WHO dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, nawiązał do faktu, że kryzysy mogą pogłębić istniejące nierówności, powtórzył, że „nie będziemy w stanie doprowadzić do zakończenia pandemii, dopóki nie zatrzymamy procesu pogłębiania się istniejących nierówności”. Podkreślił również ważność 6 kryteriów, które WHO zaleca krajom by wzięły pod uwagę łagodząc ograniczenia lockdownu.

WHO, UNICEF i Międzynarodowa Federacja Czerwonego Krzyża opublikowały wytyczne dla państw jak utrzymać opiekę zdrowotną w społecznościach lokalnych w kontekście COVID-19. Stanowią ona uzupełnienie ram w zakresie społeczno-gospodarczej reakcji na COVID-19 wystosowanych przez Organizację Narodów Zjednoczonych.

WHO i Delegatura Unii Europejskiej (UE) zapowiedziały nową współpracę w Somalii, aby wzmocnić działania operacyjne w zakresie reagowania na COVID-19.

Komunikaty COVID-19 docierają do społeczności w Turcji przez Ambasadorów Dobrej Woli z agencji ONZ, którzy dzielą się informacjami od WHO.

W "Subject in Focus" zaprezentowano wyniki badań WHO, gdzie wymienia się osiem kluczowych kryteriów akceptowalności etycznej COVID-19.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 7 maja 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 7 maja 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 7 maja 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.