Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 10.05.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Nowo opublikowane opracowanie naukowe WHO podsumowuje aktualne dowody na temat wpływu inhibitorów konwertazy angiotensyny (ACE) i blokerów receptorów na ciężką ostrą chorobę układu oddechowego z powodu COVID-19.

Panamerykańska Organizacja Zdrowia (PAHO) i Biuro Obsługi Projektów Organizacji Narodów Zjednoczonych opublikowały nowe wytyczne dotyczące środków zapobiegawczych Covid-19 w odniesieniu do projektów budowlanych, które mają być podjęte przez pracowników, by chroniły ich przed zarażeniem. Na tę chwilę wytyczne są dostępne tylko w języku hiszpańskim.

Ze względu na zmianę systemu sprawozdawczości w celu dostosowania się do danych opublikowanych przez amerykański CDC, liczby dla Stanów Zjednoczony Ameryki Północnej zostały dostosowane do 1 245 775 przypadków (-99 nowych przypadków) i 75 364 zgonów (5475 nowych przypadków zgonów).

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 10 maja 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 10 maja 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 10 maja 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz obszar: Koronawirus - raporty WHO

Autor: WHO

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn