Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 11.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Cztery nowe kraje/terytoria/obszary (Boliwia, Jamajka, Burkina Faso i Demokratyczna Republika Konga) zgłosiły przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19 w ciągu ostatnich 24 godzin.

Dyrektor Generalny WHO w codziennym briefingu dla mediów powiedział, że WHO cały czas monitoruje epidemię i jest zaniepokojone zarówno alarmującym poziomem rozprzestrzeniania się wirusa, jak i niepokojącym poziom bezczynności. W związku z tym WHO oceniło, że COVID-19 można określić jako pandemię. Aby uzyskać szczegółowe informacje, Proszę spojrzeć tutaj.

Cztery nowe kraje/terytoria/obszary (Boliwia, Jamajka, Burkina Faso i Demokratyczna Republika Konga) zgłosiły przypadki COVID-19 w ciągu ostatnich 24 godzin.

Koronawirus COVID-19 zaraża ludzi w każdym wieku. Jednakże, jak do tej pory dowody sugeruje, że dwie grupy osób są w większym stopniu narażone na poważne ryzyko COVID-19. Są to osoby starsze oraz osoby z innymi ciężkimi chorobami. WHO podkreśla, że wszyscy muszą chronić się przed COVID-19 w celu ochrony innych.

W dn. 10 marca IFRC, UNICEF i WHO wydały nowewytyczne, aby pomóc chronić dzieci i szkoły przed przenoszeniem wirusa COVID-19. Wskazówki zawierają krytyczne uwagi i praktyczne listy kontrolne, które należy przestrzegać by utrzymać szkoły jako miejsca bezpieczne. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

Państwa, terytoria lub obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 10 marca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 11 marca 2020.

 

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.