Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 12.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Cztery nowe kraje/terytoria/obszary (Polinezja Francuska, Turcja, Honduras i Wybrzeże Kości Słoniowej) zgłosiły przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19 w ciągu ostatnich 24 godzin.

Oddział Kliniczny WHO dwa razy w tygodniu organizuje telekonferencje (COVID-19 Clinical Network) dla służby zdrowia na całym świecie, aby dzielić się wiedzą i doświadczeniem lekarzy opiekujących się pacjentami zakażonymi COVID-19 oraz podkreślać wyzwania operacyjne i kwestie techniczne. Więcej szczegółów można znaleźć w treści raportu WHO.

Podczas sesji informacyjnej państw członkowskich w dniu 12.03 dyrektor generalny WHO powtórzył, że kraje nie powinny rezygnować z powstrzymywania wybuchu epidemii teraz, gdy WHO określiła ją jako pandemię. Ograniczenie starań łagodzenia skutków byłoby niewłaściwe i niebezpieczne. Jest to pandemia, którą można opanować. Szczegółowe informacje można znaleźć tutaj.

W dniu 11 marca ICAO i WHO wydały wspólne oświadczenie, w którym przypominają wszystkim zainteresowanym stronom o znaczeniu istniejących przepisów i wytycznych. Aby uzyskać więcej informacje, proszę spojrzeć tutaj.

 

Państwa, terytoria lub obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 12 marca 2020 r.

 

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 12 marca 2020

 

 Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.