Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 19.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Siedem nowych krajów / terytoriów / obszarów (region afrykański [3], region wschodniego regionu Morza Śródziemnego [1], region europejski [1] i region obu Ameryk [2]) zgłosiło przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19.

Liczba potwierdzonych przypadków na całym świecie przekroczyła 200 000. Osiągnięcie pierwszych 100 00 potwierdzonych przypadków zajęło ponad trzy miesiące, a kolejne 100 000 zajęło zaledwie 12 dni.

Opracowano nowy protokół do badania zasięgu zakażenia COVID-19 w populacji, określony przez pozytywne testy na obecność przeciwciał w populacji ogólnej. Protokół zatytułowany jest „Stratyfikowany pod względem wieku populacyjny protokół badania seropepiologicznego w kierunku zakażenia wirusem COVID-19”. Szczegóły w treści raportu WHO

Państwa, terytoria lub obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 19 marca 2020 r.

 

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 19 marca 2020

 Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz obszar: Koronawirus

Autor: WHO

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn