Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 22.04.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

WHO jest głęboko zasmucone śmiercią członka personelu, którą poniósł na skutek incydentu w Arakan w Birmie, podczas przewożenia próbek do badań na Covid-19 na potrzeby Ministerstwa Zdrowia i Sportu. WHO potępia ataki na pracowników służby zdrowia. Więcej informacji dostępne tutaj.

Z dniem 22 kwietnia Japonia zmieniła metodę zgłaszania zgonów, która obecnie obejmuje zarówno liczbę spraw dotyczących osób zmarłych ze zweryfikowaną dokumentacją choroby; oraz przypadki osób zmarłych, których dokumentacja jest w trakcie weryfikacji. Znaczący wzrost liczby zgonów zgłoszonych w Japonii może być skutkiem tej zmiany.

Misja WHO na Białorusi zaleciła wprowadzenie wspólnotowych działań mających na celu zwiększenie zdystansowania społecznego. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

OpenWHO uruchomiło nowy kurs online dotyczący standardowych środków ostrożności: Higiena rąk. Moduł został przygotowany, aby pomóc w podsumowaniu wytycznych WHO w zakresie higieny rąk, związanych z tym narzędzi i pomysłów na skuteczną ich realizację. Do tej pory na kursy na platformie zapisało się ponad 1,5 mln osób.

Sieć Informacyjna WHO na rzecz Epidemii (EPI-WIN) została uruchomiona na początku wybuchu epidemii COVID-19, szczególnie by przeciwdziałać infodemii. Więcej informacji na ten temat znajduje się w "Subject in Focus" w linku pod artykułem.

WHO wydało wytyczne dotyczące bezpiecznych praktyk w związku z ramadanem w kontekście COVID-19, które są dostępne w języku: arabskim, angielskim, francuskim, rosyjskim i hiszpańskim. Szczegółowe informacje również w "Subject in Focus" w linku pod artykułem.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 22 kwietnia 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 22 kwietnia 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor:WHO
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.