Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport tygodniowy WHO o stanie pandemii koronawirusa – 31.07-06.08.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Amerykańskie Biuro Regionalne WHO wydało ostrzeżenie przed używaniem chloru jako produktu leczniczego przeciw COVID-19. WHO zaleca, aby ludzie unikali spożywania produktów zawierających dwutlenek chloru lub substancje pokrewne (podchloryn sodu, wybielacz itp.) oraz żeby wszelkie przypadki wprowadzania takich produktów do obrotu do celów terapeutycznych zgłaszać władzom.

WHO opublikowało tymczasowe wytyczne dotyczące zapewnienia bezpieczeństwa wody, urządzeń sanitarnych i gospodarki odpadami oraz warunki higieniczne, które są niezbędne do zapobiegania chorobom i ochrony zdrowia ludzkiego w każdym przypadku ogniska chorób zakaźnych, w tym podczas pandemii COVID-19.

WHO opublikowało sprawozdanie z postępów w zakresie gotowości i reagowania na COVID-19. W sprawozdaniu tym podkreślono postępy poczynione w okresie od 1 lutego do 30 czerwca 2020 r. w ramach trzech celów: zwiększenie międzynarodowej koordynacji i wsparcia; zwiększenie gotowości krajów oraz reagowanie według filarów; oraz przyspieszenie badań i innowacji.

Przy ponad 18 mln zgłoszonych przypadkach zachorowań i wzroście liczby nowych o ok. 250 tys. każdego dnia, nie jest to obecnie czas na samozadowolenie. Ponieważ gospodarki i społeczeństwa mocno się otworzyły, WHO nadal wzywa społeczeństwa do zachowania czujność i podejmowania środków ostrożności, aby nie dopuścić do rozprzestrzeniania się COVID-19; jednocześnie wzywa kraje do zwiększenia liczby testów i śledzenie kontaktów w celu zapewnienia, że żadne przypadki nie zostaną pominięte i że dostępne jest odpowiednie leczenie.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 6 sierpnia 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 6 sierpnia 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 6 sierpnia 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raportach WHO

Autor:WHO
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.