RASFF
-
19.11.2021
Warsztaty Strefy Managera - listopad 2021 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - Nagranie
Nagranie warsztatu eksperckiego "Warsztaty Strefy Managera - listopad 2021 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - branża spożywcza, opakowania, suplementy diety". Podsumowanie poprzedniego miesiąca. Gość Specjalny - Paweł Borek (Borek Legal).
-
17.11.2021
Raport tygodniowy RASFF (08-14.11.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
10.11.2021
Raport tygodniowy RASFF (01-07.11.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
03.11.2021
Raport tygodniowy RASFF (25-31.10.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
27.10.2021
Raport tygodniowy RASFF (18-24.10.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
20.10.2021
Raport tygodniowy RASFF (11-17.10.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
20.10.2021
Warsztaty Strefy Managera - październik 2021 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - Nagranie
Nagranie warsztatu eksperckiego "Warsztaty Strefy Managera - październik 2021 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - branża spożywcza, opakowania, suplementy diety". Podsumowanie poprzedniego miesiąca. Gość Specjalny - Beata Studzińska-Marciniak (IFS).
-
13.10.2021
Raport tygodniowy RASFF (04-10.10.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
13.10.2021
Wycofanie niektórych partii lodów wodnych EAU YEAH ze względu na zastosowanie składnika zanieczyszczonego tlenkiem etylenu
GIS został poinformowany poprzez RASFF o prowadzonym przez firmę Udea B.V. wycofaniu niektórych partii lodów wodnych Eau Yeah ze względu na zastosowanie do ich produkcji składnika zanieczyszczonego tlenkiem etylenu.
-
06.10.2021
Raport tygodniowy RASFF (27.09.2021 - 03.10.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
29.09.2021
Raport tygodniowy RASFF (20.09.2021 - 26.09.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
22.09.2021
Raport tygodniowy RASFF (13.09.2021 - 19.09.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
17.09.2021
Raport dwutygodniowy RASFF (30.08.2021-12.09.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
01.09.2021
Raport tygodniowy RASFF (23-29.08.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
25.08.2021
Raport tygodniowy RASFF (16-22.08.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
18.08.2021
Raport tygodniowy RASFF (9-15.08.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
10.08.2021
Raport tygodniowy RASFF (02-08.08.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
04.08.2021
Raport tygodniowy RASFF (26.07-1.08.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
28.07.2021
Raport tygodniowy RASFF (19-25.07.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
21.07.2021
Opublikowano działania prewencyjne na poziomie UE dotyczące zanieczyszczenia żywności tlenkiem etylenu
Po licznych zgłoszeniach do RASFF tlenku etylenu w sezamie, w czerwcu br. pojawiły się powiadomienia alarmowe dot. wykrycia ETO w mączce chleba świętojańskiego (E410) pochodzącej z Turcji. KE opracowała jednolite podejścia organów urzędowej kontroli w całej UE – produkty z zanieczyszczoną partią E410 należy wycofać z rynku.
-
21.07.2021
Raport tygodniowy RASFF (12-18.07.2021)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
Nasi partnerzy