Salmonella w ziarnach gorczycy białej - raport tygodniowy RASFF (15-21.07.2019)
System RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz, przyczyniając się tym samym do lepszej ochrony zdrowia konsumentów w Unii Europejskiej.
Poniżej przedstawiamy przegląd systemu RASFF z ostatniego tygodnia (15-21.07.2019) przygotowany przez redakcję portalu FoodFakty. Zapraszamy do zapoznania się z listą produktów zgłoszonych do systemu przez Polskę, polskich produktów zgłoszonych do systemu RASFF oraz produktów potencjalnie niebezpiecznych mogących pojawić się na rynku polskim.
Raport dostępny do pobrania:
RAPORT TYGODNIOWY RASFF - 15-21.07.2019
Przeczytaj także
-
16.07.2019
WWA w oleju konopnym - raport tygodniowy RASFF (08-14.07.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
02.07.2019
Niewystarczające oznakowanie alergenów - raport tygodniowy RASFF (24-30.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
25.06.2019
Listeria w piersi z kurczaka - raport tygodniowy RASFF (17-23.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...