Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Webinar 3M: nowy standard ISO 16140-3 dotyczący weryfikacji metod w mikrobiologii żywności

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Serdecznie zapraszamy Państwa do uczestnictwa w BEZPŁATNYM webinarium w ramach „Edukacyjnej przerwy na kawę z 3M” dotyczącym nowego standardu ISO 16140-3.

Webinarium odbędzie się we wtorek 2.03.2021 za pośrednictwem platformy GoToWebinar, wymagana jest wcześniejsza rejestracja TUTAJ <-

Analiza mikrobiologiczna żywności jest niezbędna w celu zapewnienia jak najwyższej jakości oraz bezpieczeństwa zdrowotnego wytwarzanych środków spożywczych. Obecnie w mikrobiologii żywności dostępnych jest bardzo wiele różnych metod badawczych, których dobór dokonywany jest indywidualnie przez laboratorium użytkownika. Istotne jest zatem wykazanie, że wybrana metoda analityczna zostanie poprawnie wdrożona i dostosowana do matryc żywności badanych w danym laboratorium, zaś stosowanie metody jest odpowiednie do zamierzonego celu.

Opublikowana w ostatnim czasie norma ISO 16140-3:2021, dotycząca weryfikacji metod w mikrobiologii żywności, stawia nowe wymagania dla użytkownika zwalidowanej metody badawczej. Norma ISO 16140-3:2021 wprowadza bowiem ujednolicone protokoły i kryteria do przeprowadzenia weryfikacji metod referencyjnych oraz alternatywnych (jakościowych/ilościowych) w celu ich poprawnego wdrożenia i stosowania przez laboratorium użytkownika metody. Niniejszy dokument znajduje zastosowanie w weryfikacji metod mikrobiologicznych, których celem jest analiza: prób żywności, pasz dla zwierząt, wymazów środowiskowych z obszarów produkcji i obróbki żywności oraz wymazów
z obszarów produkcji pierwotnej.

W czasie trwania webinarium przedstawione zostaną poniższe zagadnienia:

  • Ogólny zarys normy i różnica między walidacją i weryfikacją
  • Etapy weryfikacji metod
  • Kryteria akceptacji dla pomyślnej weryfikacji metod badawczych
  • Przykład przeprowadzenia weryfikacji jakościowej metody alternatywnej

Zapraszamy serdecznie do uczestnictwa w BEZPŁATNYM webinarium 3M.

Zarejestruj się TUTAJ <-

 

O wykładowcy:

 

dr Sebastian Antoń

 

Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie oraz Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.

Po ukończeniu studiów kontynuował karierę naukowo-dydaktyczną w Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie, na którym uzyskał stopień naukowy doktora nauk rolniczych. Od roku 2015 związany z przemysłem spożywczym, biorąc udział we wdrażaniu metod badawczych oraz procesach ich walidacji w laboratoriach badających żywność.

Specjalizuje się w analizie mikrobiologicznej żywności (metodami referencyjnymi i alternatywnymi) oraz kontrolą stanu higienicznego w warunkach produkcyjnych.

Autor:3M Poland
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Badania żywności Mikrobiologia żywności

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.