Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Właśnie opublikowana – nowa 7 wersja standardu IFS Food

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Biznes

IFS - International Featured Standards ma przyjemność poinformować o publikacji nowej 7 wersji Standardu IFS Food. IFS Food jest uznanym na całym świecie standardem oceny producentów żywności, który kładzie duży nacisk na bezpieczeństwo żywności oraz jakość produktów i związanych z ich wytwarzaniem procesów.

"Jestem dumny z nowej wersji Standardu IFS Food. Uczyniliśmy tę wersję bardziej zwięzłą, wydajną i prostszą w pracy. Dziękuję naszym udziałowcom, krajowym grupom roboczym, Międzynarodowemu Komitetowi Technicznemu oraz Zarządowi IFS za ich cenny wkład i udział w doskonaleniu standardu", mówi Stephan Tromp, Dyrektor Zarządzający IFS.

Nowa wersja standardu daje większą jasność co do tego, czego oczekujemy od audytorów podczas przeprowadzania Oceny IFS Food Assessment. Wymagania mają teraz bardziej normatywny charakter, a nowa struktura ułatwia pracę ze standardem. Kładziemy większy nacisk na ocenę na miejscu, a mniejszy na dokumentację. Lista kontrolna ( check lista)  została dostosowana do GFSI Benchmarking Requirements wersja 2020.1, FSMA i przepisów UE.

Ocenę  IFS Food V7 Assessment można będzie wybrać, jako dobrowolną opcję certyfikacji począwszy od 1 marca 2021 r.

Wdrożenie stanie się obowiązkowe dla wszystkich certyfikowanych firm od 1 lipca 2021 r.

IFS Food wersja 7 w skrócie

  • Większy nacisk na ocenę na miejscu, mniejszy na dokumentację
  • 15% mniej wymagań
  • Udoskonalona struktura protokołu certyfikacji dostosowana do potrzeb zainteresowanych stron IFS
  • Lepiej zdefiniowany system punktacji
  • Jasno ustrukturyzowany raport z Oceny IFS Food z znormalizowanymi sekcjami.
  • Co trzecia Ocena IFS Food będzie niezapowiedziana
  • Kultura bezpieczeństwa żywności została włączona do wymagań
  • Nowe definicje dotyczące procesów zlecanych na zewnątrz ( outsourcingu) wyjaśniają różne sposoby zarządzania
  • Numer GLN (Globalny Numer Lokalizacyjny) staje się obowiązkowy dla dostawców z Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) i Wielkiej Brytanii.
  • Dodatkowe narzędzia wspierające menedżerów jakości, np. nowe kursy e-learningowe, zaktualizowane oprogramowanie IFS auditXpressX i IFS Audit Manager App do audytu wewnętrznego.

O IFS

Dzięki profesjonalnej wiedzy sprzedawców detalicznych, producentów, jednostek certyfikujących i innych ekspertów na całym świecie, IFS opracowuje uznane na całym świecie standardy jakości i bezpieczeństwa produktów, a także programy rozwoju. Wielu detalistów i właścicieli marek na całym świecie preferuje certyfikację IFS. Certyfikat IFS daje dowód, że certyfikowana firma ustanowiła skuteczne procesy zapewniające bezpieczeństwo żywności i produktów zgodnie z wymaganiami prawnymi i specyfikacjami klientów.

Kontakt

Beata Studzińska – Marciniak

IFS Senior Technical Manager & IFS Standard Manager

+48 786 897 530

studzińska-marciniak@ifs-certification.com

 

VII Kongrs Bezpieczeństwa Żywności

Więcej szczegółów odnośnie nowej wersji Standardu IFS Food V7 przedstawimy Państwu 17 listopada podczas VII edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, który w tym roku odbywać się będzie dualnie: on- line oraz w Arche Hotel w Warszawie.

https://foodcongress.org/ 

 

Wybierz temat: Certyfikacja

Autor: IFS

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.