Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom
Zdjęcie produktu |
Nazwa produktu |
Numer partii |
Data minimalnej trwałości |
|
KLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g |
26.09/2K |
25.03.2025 |
|
KLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g |
25.09/1K |
25.03.2025 |
Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu.
Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
Źródło: GIS
Przeczytaj także
W wyniku działań Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono w suplemencie diety Underground Super Lemon wysoką zawartość Δ9-THC.
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wysoki poziom akryloamidu w chipsach warzywnych wymienionych w ostrzeżeniu.
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że inne partie przedmiotowego produktu również mogą być zafałszowane.