Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zapraszamy na konferencję „Opakowania w obiegu zamkniętym - wyzwania dla projektantów, producentów i użytkowników opakowań”

Kategoria: Biznes

W dniu 28 lutego 2018 w PTAK Warsaw Expo Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym w Nadarzynie, odbędzie się konferencja „Opakowania w obiegu zamkniętym - wyzwania dla projektantów, producentów i użytkowników opakowań” przygotowana we współpracy z Polską Izbą Opakowań, firmą Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań oraz portalem FoodFakty.pl

Wyzwania dotyczące gospodarki w obiegu zamkniętym tj. wyższego poziomu recyklingu poszczególnych materiałów oraz składowania i ekoprojektowania opakowań stawiają przed wszystkimi uczestnikami systemu produkcji, użycia i zagospodarowania opakowań coraz wyższe standardy i wymagania.

Odpowiedzią na nie jest konferencja podczas której odbędą się dwa panele tematyczne: „Wyzwania dla opakowań i firm wprowadzających je na rynek” oraz „Wyzywania dla opakowań z perspektywy jakości i bezpieczeństwa produktów żywnościowych” zakończone panelem dyskusyjnym z udziałem producentów żywności.

Celem wytyczenia kierunku i zakresu tematycznego konferencji, w odpowiedzi na potrzeby rynku organizator powołał Radę Programową, której członkami są przedstawiciele czołowych instytucji i firm branży opakowaniowej.

W skład Rady Programowej wchodzą przedstawiciele takich podmiotów jak: ABB Sp. z o. o., APA Automatyka, Bizerba Polska Sp. z o. o., Coffee Service Sp. z o. o., Fach-Pak Sp. z o. o. Sp. K., Fano Sp. z o. o., Fenix Systems Sp. z o. o., Kram FC Sp. z o. o., Pakmar Sp. z o. o., Plastech, Polpak Sp. z o. o., Polska Izba Opakowań, Radpak Sp. z o. o., Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań S.A., Silliker Polska Sp. z o. o., Sorter Sp. j., Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Świat Druku/Polski Drukarz Sp. z o. o., Tarczyński S.A., ULMA Packaging Polska Sp. z o. o., Masterpress S. A.

 

Konferencja - „Opakowania w obiegu zamkniętym - wyzwania dla projektantów, producentów i użytkowników opakowań” 28.02.2018r. Godz: 11:00 – 16:00

10:30 – 11:00 Rejestracja

11:00 – 13:00 „Wyzwania dla opakowań i firm wprowadzających je na rynek

  1. Rozszerzona Odpowiedzialność Przedsiębiorcy za opakowanie szansą dla realizacji wymagań Gospodarki w Obiegu Zamkniętym – Rekopol 30 minut
    - czym jest Rozszerzona Odpowiedzialność Producenta i co zmienia w podejściu do opakowań i odpadów opakowaniowych? 
    - czy Gospodarka w Obiegu Zamkniętym to dla Polski cel nie do osiągnięcia czy szansa i wyzwanie dla gospodarki
  2. Gospodarka w obiegu zamkniętym – prof. dr hab. inż Artur Bartkowiak, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny 30 minut
    - jak efektywnie wdrażać zasady gospodarki w obiegu zamkniętym w produkcji opakowań
  3. Jak projektować aby recyklingować – Marta Krawczyk, Rekopol 30 minut
    - jak projektować opakowania by były nie tylko ładne i funkcjonale, ale nadawały się do recyklingu i trafiały znów do obiegu
  4. Dyskusja, pytania z sali – Wacław Wasiak, Polska Izba Opakowań
    Uczestnicy: mgr inż Konrad Nowakowski, kierownik Zakładu Ekologii Opakowań, COBRO Instytut Badawczy Opakowań;
    mgr inż. Andrzej Kornacki, firma FUTAMURA;
    mgr inż. Wojciech Pawlikowski, prezes firmy NOWEKO
    – Recykling opakowań wielomateriałowych,
    – Folie celulozowe jako przykład realizacji Gospodarki Obiegu Zamkniętego, – Biotworzywa jako surowiec opakowaniowy sposobem realizacji GOZ,

13:00 – 14:00 Przerwa na lunch

14:00 – 16:00 „Wyzywania dla opakowań z perspektywy jakości i bezpieczeństwa produktów żywnościowych

  1. Dobór opakowań i projektowanie terminów przydatności żywności z perspektywy oczekiwań konsumenta i handlu – Dyrektor Generalny, Merieux NutriSciences 30 minut
    Case study – pakowanie żywności w MAP i w warunkach beztlenowych, opakowania produktów trwałych, komunikacja z konsumentem
  2. Nowe trendy konsumenckie – produkty o wysokiej wartości żywieniowej oraz pakowane w warunkach aseptycznych – Jakub Kobyliński – Specjalista ds. Rozwoju Projektów Food Science Center, Merieux Nutrisciences 30 min
    Case study: nowe technologie utrwalania i pakowania żywności, walidacja procesu pakowania – zasady i korzyści dla producenta
  3. Dyskusja z udziałem przedstawicieli producentów żywności 60 minut Janusz Olejnik Dyrektor Generalny Merieux NutriSciences – moderator
    · Główne wyzwania dyktowane przez prawo (przepisy), jakie stoją przed producentami żywności i opakowań żywności
    · Wyzwania stawiane przez handel i konsumentów
    · Rola opakowania w sukcesie produktu finalnego, a w szczególności żywności
    · Trendy konsumenckie dotyczące opakowań, ich identyfikacja i możliwości realizacji – czy opakowanie wpływa na innowacyjność produktu
    · Informacja obowiązkowa dla konsumenta – czy konsumenci czytają etykiety
    · Przyszłość opakowań – czy opakowania inteligentne wejdą na stałe na rynek
    · Plastik czy papier
    · Konkurowanie opakowaniem, a problem odzysku i odpadów
    · Opakowanie i jego elementy w walce z fałszowaniem produktów

Bilety na konferencję oraz rejestracja na targi dostępne są na stronie warsawpack.pl  

Autor: Warsaw Pack

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.