Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Aflatoksyny w brązowym ryżu z Birmy

Kategoria: Alerty

W dniu 05.09.2019 zgłoszono obecność aflatoksyn w ryżu brązwoym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: ryż brązowy paraboiled

Powód zgłoszenia: aflatoksyny (B1 = 4.09 µg/kg - ppb)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Birma

Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku

Podjęte działania: działania fizyczne/chemiczne

Data zgłoszenia: 05.09.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.