Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Barry Callebaut zmienia swoje opakowania na ekologiczne

Kategoria: Procesy i Technologie

Barry Callebaut, światowy lider w produkcji wysokiej jakości czekolady oraz produktów czekoladowych zdecydował się na wymianę 95% opakowań swoich produktów na certyfikowane (ForestStewardship Council (FSC)) opakowania  z tektury falistej.

Zmiana dotyczy opakowań używanych przez firmę w krajach takich jak Belgia, Francja, Holandia, Wielka Brytania, Szwecja, Włochy, Hiszpania, Polska, Niemcy czy Szwajcaria i jest częścią nowej strategii firmy „ForeverChocolate”, która ma na celu zapewnić, że wszystkie opakowania pochodzą ze źródeł, które są przyjazne dla środowiska.

Certyfikat FSC

Jest to uznawany międzynarodowo certyfikat zapewniający, że produkt pochodzi z dobrze zarządzanych obszarów leśnych, które przynoszą ekonomiczne korzyści, a jednocześnie są przyjazne dla środowiska oraz społeczeństwa.

Ekologiczna wizja Barry Callebaut

Do roku 2025 firma Barry Callebaut zamierza znormalizować produkcję swoich wyrobów tak, aby wszystkie składniki i procesy produkcyjne były przyjazne dla środowiska.

Dyrektor ds. międzynarodowego zaopatrzenia, Massimo Selmo, komentuje działania firmy:

Mówimy tutaj o 12 milionach kwadratowych opakowań z certyfikatem FSC zużywanych podczas pakowania naszych produktów rocznie, jest to ekwiwalent 1875 boisk piłkarskich lub około 7,5 tys. ton surowca

FSC jest międzynarodowo uznawanym certyfikatem, a także częścią naszych wysiłków, które mają na celu zapewnić, że nasz produkty, składniki oraz opakowania pochodzą ze źródeł, które są przyjazne dla środowiska

Czytaj więcej o opakowaniach ekologicznych - Eko innowacje – opakowania

 

Źródła:

  1. http://www.newfoodmagazine.com/29102/news/industry-news/barry-callebaut-fsc-certification/

Autor: Jakub Ostaszewski

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.