Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

COVID-19 DEZYNFEKCJA - Wszystko co musisz wiedzieć

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Do niedawna dezynfekcję wykonywały wyłącznie profesjonalne firmy Pest Control posiadające dużą wiedzę i doświadczenie. Przyczyna była prosta – odpowiedzialność za skutki nieskutecznej dezynfekcji – zdrowie i życie ludzi oraz stosowana weryfikacja skuteczności zabiegów poprzez badania laboratoryjne.

W dobie pandemii nastąpił gwałtowny wzrost popytu na dezynfekcję, środki i urządzenia dezynfekcyjne. W poczuciu bezkarności, braku kontroli i chaosu informacyjnego, każdy, „kto żyw” postanowił przeprowadzać dezynfekcje. Producenci niemal wszystkich środków myjących, czyszczących, dezynfekujących deklarują, że to właśnie ich specyfik działa skutecznie na SARS–CoV-2.

Stosowane technologie zwalczania wirusa dzielimy na: fizyczne, fizyczno-chemiczne oraz chemiczne.

Do fizycznych skutecznych metod zaliczamy promieniowanie UVC – w zakresie 250-270 µm. Ten zakres fal w kilka – kilkanaście minut niszczy, bez wyjątku, wszelkie formy życia wśród mikroorganizmów.

Stosowane są tu lampy stacjonarne jak i przestawne. Nie można stosować lamp podczas przebywania w pomieszczeniu ludzi.

Najnowszą generacją urządzeń dezynfekcyjnych są lampy przepływowe. Wymuszona przez urządzenie cyrkulacja powietrza oczyszcza pomieszczenie z wirusów. W tej technologii ludzie w sposób bezpieczny mogą przebywać w pomieszczeniach.

W dalszej części materiału opisano metody dezynfekcji podzielone na:

  • termiczne
  • chemiczne
  • fizyczno-chemiczne

POBIERZ: COVID-19 DEZYNFEKCJA - WSZYSTKO CO MUSISZ WIEDZIEĆ

 

Autor:VACO
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.