Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Narodowy Dzień Mlecznej Fermy podbija kolejne województwo

Kategoria: Biznes

Słońce, radość i gwar, a pośród tego szkolenie dla hodowców bydła mlecznego. Merytoryczne prelekcje, praktyczne pokazy maszyn rolniczych, porównanie wozów paszowych, zwiedzanie poletek z kukurydzą - czyli kolejny Narodowy Dzień Mlecznej Fermy zakończony sukcesem!

Przygotowania zespołu InConventus Group do III edycji Narodowego Dnia Mlecznej Fermy trwały od miesięcy. Nic więc dziwnego, że wydarzenie, odbywające się 4 września w GRH Sylwestra i Wioletty Imiołek w województwie łódzkim skupiło przeszło 640 uczestników!

Event został objęty honorowym patronatem Polskiej Rady Rolnej, Łódzkiego Związku Hodowców Bydła, Izby Rolniczej Województwa Łódzkiego, Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie oraz East European Agricultural Alliance a także Lokalnego Punktu Informacyjnego Funduszy Europejskich w Łowiczu. Narodowemu Dniu Mlecznej Fermy wsparcia udzieliły również mleczarnie – Lazur, Włoszczowa, Ryki, Mlekoma, Skierniewice, Turek, Olecko, Rospuda, Krasnystaw i Grodzisk Mazowiecki oraz Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego im. Tadeusza Kościuszki w Łowiczu.

Na wyjątkowy charakter imprezy wpłynęło połączenie elementów wystawy, szkolenia, targów oraz dni otwartych. Uroczystość została otwarta przez Sylwestra Imiołka, właściciela gospodarstwa, w którym odbywał się event, Waldemara Brosia, prezesa Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, Jerzego Kuzańskiego, dyrektora Izby Rolniczej Województwa Łódzkiego, Pawła Kwiatkowskiego, wójta gminy Domaniewce oraz prezesa InConventus Group, organizatora wydarzenia, Maksyma Kryvonisa.

Wiodącym tematem wydarzenia było przygotowywanie kukurydzy na kiszonkę oraz pokaz i rzetelne porównanie wozów paszowych od wiodących producentów, takich jak Samasz, Celikel, Minos Agri czy Euromilk, przeprowadzone przez dra Zbigniewa Lacha.  Uczestnicy mieli również okazję zwiedzić poletka z odmianami kukurydzy od marki Saatbau i Pioneer.

Podczas szkolenia hodowcy mieli okazję dowiedzieć się, jak mieć całe stado i pola zawsze pod ręką (Monika Cieniawska i Jerzy Koronczok, 365farmnet), monitorować bydło (mgr inż. Grzegorz Krasiński, Instytut Przyrodniczo-Technologiczny w Falentach) oraz w jaki sposób zarządzać ryzykiem chorób zakaźnych w gospodarstwie (dr Katarzyna Pankiewicz, Concordia Ubezpieczenia). Poruszone zostały również kwestie polskich aminokwasów (Tomasz Harciarek, Agro-Sorb i dr Adam Radkowski, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie), żywienia bydła mlecznego (Mariusz Dobies, Trouw Nutrition Polska) i rutyny doju (Krzysztof Dembowski, DeLaval). Nie można zapomnieć o wykładzie dra Zbigniewa Lacha na temat rozrodu krów.

Pokaz maszyn rolniczych wzbogacony został przez siewnik Minos Agri, prezentowany przez firmę Jar-Drew, rozrzutnik Euromilk, bronę Horsch, opryskiwacz Danfoil, agregat talerzowy Maschio wystawiany przez ROLBUD Pędziwiatr, sieczkarnię Claas pokazywaną przez Agro-Sznajder oraz ciągniki marki Steyr i Case, dzięki uprzejmości marki Techpom. Z pozostałą, różnorodną ofertą maszyn uczestnicy mieli okazję zapoznać się na stoiskach przedstawicieli (m.in. Ditta Seria, Agroskład, Rolbud, Farmtrade).

Podczas konferencji prasowej zorganizowanej przy okazji wydarzenia, Sylwester Imiołek (właściciel GRH Sylwester i Wioletta Imiołek), Waldemar Broś (prezes Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich), Jerzy Kuzański (dyrektor biura Izby Rolniczej Województwa Łódzkiego, Józef Kolec (Rada Powiatowa w Łowiczu), Włodzimierz Pabin (prezes Łódzkiego Związeku Hodowców Bydła), Włodzimierz Lewandowski (Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego) oraz Zbigniew Gąsior (prezes zarządu Mlekoma Sp. z o.o.) odpowiedzieli na pytanie, czego mogą spodziewać się hodowcy bydła           i mleczarnie w najbliższym czasie. Poruszona została również kwestia prognoz dla rynku mleka.

Ważnym elementem wydarzenia było zwiedzanie zaopatrzonego w dojarnię karuzelową gospodarstwa Sylwestra i Wioletty Imiołek, liczącego przeszło 500 sztuk bydła mlecznego. Po gospodarstwie oprowadzali wyspecjalizowani zootechnicy. Uczestnicy wydarzenia mieli okazję zapoznać się także z ofertą rozmaitych firm (m.in. Greenland, Planta, Polmass, Arntjen, Marma, Center Plast, Swimer,  Neorol, Recticel, EuRolPol, Granum, Intergen, Farmwet, Biofeed, MCHiZ, SHiUZ, World Wide Sires, Nest Bank, PH Konrad, Rolimpex, Biofeed, Alta, Lhoist, Feed Team, ITPhotonics, Idea Getin Leasing, JHJ, Agrolok, Certech, RWE-Trade, Trans Feed, Arkop, Foodworks, SIB Łowicz, FarmTrade, AquaBlend, Polmais, Stallkamp, Rolstal, Barbatus), których to produkty w znaczący sposób mogą przyczynić się do rozwijania ich biznesu.

Partnerami motoryzacyjnymi wydarzenia została Matsuoka Motor, prezentująca Mazdę, BMW Premium Arena oraz Bednarek Salon i Serwis (Volkswagen, SEAT) wraz ze Skodą Dobroń.

Na tym nie poprzestajemy! Tematami wiodącymi IV edycji Narodowego Dnia Mlecznej Fermy będą zagadnienia z zakresu traw motylkowatych i lucerny, a także praktyczne szkolenia dotyczące przygotowywania silosów, które poprowadzi dr Zbigniew Lach. Już nie możemy się doczekać!

Wybierz temat: Przemysł mleczarski

Autor: InConventus Group

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.