Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Niebezpieczne związki w produkcie wędzonym

Kategoria: Alerty

W dniu 11.10.2019 zgłoszono obecność niebezpiecznych związków w produkcie wędzonym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzone, wędzone żeberka

Powód zgłoszenia: benzo(a)piren (2.5 µg/kg - ppb) i WWA (suma PAH4: 20.9 µg/kg - ppb)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Słowacja

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: brak podjętych działań

Data zgłoszenia: 11.10.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.