Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Przedstawiamy nowy cykl NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD, w którym będziemy cyklicznie prezentować Państwu informacje o wybranych normach, które zostały wycofane lub dopuszczone do stosowania w ocenie zgodności z sektora Żywności, Rolnictwa i Leśnictwa, doniesienia o nowych walidacjach konkretnych testów komercyjnych lub nowych metod badawczych dostępnych na rynku. Skupimy się oczywiście na metodach i normach stosowanych w branży spożywczej i akceptowanych przez uznane systemy takie jak ISO, IDF, Codex Alimentarius, Afnor. AOAC lub inne. Prezentowane informacje pochodzić będą bezpośrednio ze stron konkretnych organizacji lub od firm produkujących dany test.
PN wycofana: PN-EN ISO 8534:2008
Tytuł PN: Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie zawartości wody -- Metoda Karla Fischera (wolna od pirydyny)
Data wycofania: 2017-03-14
Zastąpiona przez: PN-EN ISO 8534:2017-03
Aktualna w ocenie zgodności do: 2017-08-31
Przeczytaj także
Przedstawiamy nowy cykl na portalu FoodFakty w którym cyklicznie będziemy prezentować Państwu wybrane normy z wykazu Polskich Norm wycofanych dopuszczonych do stosowania w ocenie zgodności z sektoru Żywności...