Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD (2)

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Przedstawiamy cykl NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD, w którym będziemy cyklicznie prezentować Państwu informacje o wybranych normach, które zostały wycofane lub dopuszczone do stosowania w ocenie zgodności z sektora Żywności, Rolnictwa i Leśnictwa, doniesienia o nowych walidacjach konkretnych testów komercyjnych lub nowych metod badawczych dostępnych na rynku. Skupimy się oczywiście na metodach i normach stosowanych w branży spożywczej i akceptowanych przez uznane systemy takie jak ISO, IDF, Codex Alimentarius, Afnor. AOAC  lub inne. Prezentowane informacje pochodzić będą bezpośrednio ze stron konkretnych organizacji lub od firm produkujących dany test.

 

1) PN wycofana: PN-EN ISO 6887-1:2000

Tytuł PN: Mikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych -- Ogólne zasady przygotowania zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych

Data wycofania: 2017-05-15

Zastąpiona przez: PN-EN ISO 6887-1:2017-05

Aktualna w ocenie zgodności do: 2017-10-31

 

2) PN wycofana: PN-EN ISO 6887-2:2005

Tytuł PN: Mikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych -- Część 2: Specyficzne zasady przygotowania mięsa i przetworów mięsnych

Data wycofania: 2017-05-15

Zastąpiona przez: PN-EN ISO 6887-2:2017-05

Aktualna w ocenie zgodności do: 2017-10-31

 

3) PN wycofana: PN-EN ISO 6887-3:2005

Tytuł PN: Mikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych -- Część 3: Specyficzne zasady przygotowania ryb i przetworów rybnych

Data wycofania: 2017-05-15

Zastąpiona przez: PN-EN ISO 6887-3:2017-05

Aktualna w ocenie zgodności do: 2017-10-31

 

4) PN wycofana: PN-EN ISO 6887-4:2005

Tytuł PN: Mikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych -- Część 4: Specyficzne zasady przygotowania produktów innych niż mleko i przetwory mleczne, mięso i przetwory mięsne

Data wycofania: 2017-05-15

Zastąpiona przez: PN-EN ISO 6887-4:2017-05

Aktualna w ocenie zgodności do: 2017-10-31

 

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.