Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowe narzędzie w walce z Listerią

Kategoria: Procesy i Technologie

Bakterie z rodzaju Listeria są przyczyną dużej części zakażeń przenoszonych przez żywność na całym świecie. Szybki test biosensorowy na obecność bakterii Listeria - Listeria CANARY® Zephyr  otrzymał właśnie certyfikat AOAC INTERNATIONAL Performance Test Method SM (numer 122005). Test spełnił wszystkie wymagane metryki do certyfikacji. Ponadto wyniki wykazały wysoką specyficzność i selektywność w szybkiej identyfikacji różnych gatunków Listerii przy użyciu tej technologii, która łączy czułość PCR z szybkością testów przepływu bocznego (LTF).

Jak to działa?

Test to platforma do wykrywania patogenów, w której żywe komórki, biosensory, wytwarzają przeciwciała specyficzne dla celu na powierzchni komórki. Po związaniu się z celem, przeciwciała inicjują szybki proces transdukcji sygnału w komórce, co skutkuje uwolnieniem wewnątrzkomórkowego wapnia. Uwalnianie wapnia pobudza wewnątrzkomórkowe białko luminescencyjne wrażliwe na wapń, które generuje mierzalny strumień luminescencyjnego światła.

Znaczenie dla firm

W branży spożywczej i napojowej test eliminuje potrzebę analizy laboratoryjnej. Co więcej oferuję usprawniony proces pobierania próbek, który nie wymaga procedury oczyszczania ani lizy DNA. Po pobraniu próbki i inkubacji użytkownik przed analizą próbki musi wykonać tylko kilka prostych, łatwych do wykonania kroków, a wynik otrzymuje w ciągu kilku-kilkunastu minut.

Źródło: https://www.smithsdetection.com/products/zephyr/

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Mikrobiologia żywności Procesy i Technologie

Autor: FoodFakty Portal

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.