Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Obraduje Komitet Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw Przypraw i Ziół Kulinarnych

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

W Koczin (Indie) rozpoczęła się 7. sesja Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw Przypraw i Ziół Kulinarnych (CCSCH). Jest to „najmłodszy” z kodeksowych komitetów, który rozpoczął swoje prace w 2014 roku. Celem jego działania jest opracowanie globalnych norm na suszone lub odwodnione przyprawy i zioła kulinarne. Posiedzenie Komitetu potrwa do 2 lutego br. i zakończy się przygotowaniem raportu.

Tegoroczne obrady będą poświęcone dyskusji nad projektami światowych norm na takie produkty jak: kardamon, kurkuma, wanilia czy przyprawy wytwarzane z suszonych owoców lub jagód tj. ziele angielskie, jałowiec i anyż gwiazdkowaty. Polska od początku istnienia CCSCH jest bardzo aktywna na forum tego ciała pomocniczego KKŻ FAO/WHO. Również w tym roku przekazała szereg uwag do dokumentów opracowanych przez powyższy Komitet. Powstały one przy współpracy ekspertów z Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, w tym z Laboratorium GIJHARS w Warszawie. Polskie komentarze stały się podstawą większości wspólnych stanowisk Unii Europejskiej na powyższe spotkanie. 

Więcej informacji na temat 7. sesji CCSCH oraz dokumenty robocze znajdą Państwo na stronie: https://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius/meetings/detail/tr/?meeting=CCSCH&session=7 

IJHARS serdecznie zachęca do współpracy z polskim Punktem Kontaktowym Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO, który zlokalizowany jest w GIJHARS.

Więcej informacji na temat możliwości współpracy w zakładce Kodeks Żywnościowy:  https://www.gov.pl/web/ijhars/zaproszenie-do-wspolpracy 

Autor:Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Dodatki i składniki

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.