Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniach 24 i 25.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Zgłoszony produkt: chłodzone nogi z kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (w 2 z 5 próbek /25g)
Ocena ryzyka: niegroźne
Kraj zgłaszający: Czechy
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku
Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy
Data zgłoszenia: 24.07.2019
Link: RASFF
Zgłoszony produkt: chłodzona pierś z kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność /25g)
Ocena ryzyka: poważne
Kraj zgłaszający: Czechy
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku
Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy
Data zgłoszenia: 25.07.2019
Link: RASFF