Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Instytut Żywności i Żywienia zaprasza do udziału w Konferencji Szkoleniowej skierowanej do producentów żywności "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa" która odbędzie się 2.12.2019 r. w godz. 10:00 - 16:00 w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.
Obszary tematyczne Konferencji Szkoleniowej:
1. Żywność jako źródło składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
2.Rola i znaczenie różnych grup produktów spożywczych w prawidłowym żywieniu (normy, Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej, błędy żywieniowe).
3. Znaczenie reformulacji składu żywności w zmniejszaniu spożycia cukru, tłuszczu, soli (uzasadnienie czy konieczność, wytyczne WHO, UE).
4. Interpretacja kryteriów żywieniowych dla produktów spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży.
5. Informacja o wartości odżywczej żywności na etykietach produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem informacji o zawartości cukru, tłuszczu i soli.
6. Informacje na etykiecie produktów istotne z punktu bezpieczeństwa żywności.
7. Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne.
Rejestracja udziału w konferencji poprzez formularz elektroniczny KLIKNIJ REJESTRACJA
Liczba miejsc jest ograniczona, o uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń. Pierwszeństwo w przyjęciu zgłoszenia mają osoby które nie uczestniczyły w poprzednich edycjach w 2017 i 2018 roku.
Udział w Konferencji Szkoleniowej, materiały i catering są bezpłatne. Dojazd i koszt ewentualnego hotelu uczestnicy pokrywają we własnym zakresie.
Szczegóły i program konferencji na stronie: https://ncez.pl/
Przeczytaj także
Instytut Żywności i Żywienia zaprasza do udziału w Konferencji Szkoleniowej skierowanej do pracowników cateringu i realizatorów żywienia zbiorowego "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa"
W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję „Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?