Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Dziękujemy za opinię!

Przełomowy wzrost rynku produktów roślinnych: New Food Forum 2024 kluczowym wydarzeniem branżowym

Kategoria: Biznes

Według raportu Smart Protein, polski rynek produktów roślinnych rośnie w imponującym tempie – 48% konsumentów w Polsce deklaruje ograniczenie spożycia mięsa w ciągu ostatniego roku, a popularność diet roślinnych stale wzrasta. Rosnące zainteresowanie alternatywami roślinnymi dla mięsa i nabiału, wzrost zaufania do produktów roślinnych oraz dynamiczny rozwój sektora roślinnych zamienników to tylko niektóre z trendów, które będą omawiane podczas piątej edycji New Food Forum.

12 czerwca 2024 r. w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie spotkają się czołowi liderzy branży spożywczej, naukowcy i przedsiębiorcy, aby dyskutować o kluczowych wyzwaniach i trendach kształtujących przyszłość sektora.

Dlaczego New Food Forum 2024?

Dynamiczny rozwój rynku produktów roślinnych i transformacja nawyków żywieniowych sprawiły, że New Food Forum staje się kluczowym miejscem spotkań liderów i ekspertów branży spożywczej, naukowców, przedsiębiorców i decydentów. Uczestnicy będą mieli okazję:
  • Poznać najnowsze trendy i innowacyjne rozwiązania technologiczne,
  • Zgłębić wyzwania, takie jak dostępność i percepcja smaku produktów roślinnych,
  • Nawiązać wartościowe relacje z ekspertami i uczestnikami wydarzenia,
  • Zapoznać się pysznymi, roślinnymi nowinkami od ok. 20 wystawców,
  • Uczestniczyć w wykładach i dyskusjach panelowych na temat alternatywnych źródeł białka, legislacji i zmian systemowych.

Partnerzy wydarzenia:

  • Partnerzy Strategiczni: Garden Gourmet, Oatly
  • Partnerzy Główni: Ambasada Królestwa Niderlandów w Polsce, EIT Food, Food Law
  • Partnerzy Wspierający: Advalue Engaged, Sodexo, V-Label

Agenda:

Szczegółowy harmonogram, zawierający czas i miejsce poszczególnych paneli dyskusyjnych i wykładów, zostanie udostępniony na oficjalnej stronie wydarzenia: https://newfoodforum.pl/

"Przełomowe technologie alternatywnych źródeł białka i rynek zrównoważonych rozwiązań żywnościowych rozwijają się w oszałamiającym tempie. New Food Forum to wyjątkowe, zorientowane na branżę wydarzenie, którego celem jest przyspieszenie i wzmocnienie tych innowacyjnych technologii żywności poprzez zgromadzenie kluczowych interesariuszy.*Wyzwania takie jak dostępność i percepcja smaku wciąż istnieją, ale dynamiczny rozwój sektora roślinnego i większa świadomość ekologiczna przyczyniają się do zmiany nawyków żywieniowych. Na New Food Forum 2024 zamierzamy badać te ekscytujące postępy, prezentując, jak integracja nowych białek i zrównoważonych praktyk może znacząco wpłynąć na nasze krajobrazy dietetyczne. Razem tworzymy przyszłość, w której opcje roślinne są nie tylko dostępne, ale stanowią preferowany wybór dla świadomych ekologicznie i zdrowotnie konsumentów."

Patrycja Homa, Prezeska Fundacji ProVeg

Kluczowe linki:

New Food Forum

New Food Forum to wyjątkowe wydarzenie, które ma na celu inspirować dalszy rozwój innowacyjnych technologii spożywczych poprzez zgromadzenie kluczowych interesariuszy: producentów żywności, sieci handlowych, świata nauki, mediów i organizacji branżowych związanych z rynkiem alternatywnych źródłach białka i innowacji w sektorze spożywczym. Szczegółowe informacje o wydarzeniu: https://newfoodforum.pl.

ProVeg International

ProVeg International jest organizacją, która zajmuje się budowaniem świadomości żywieniowej, dążącą do transformacji światowego systemu żywnościowego, poprzez zastąpienie 50% globalnego spożycia produktów odzwierzęcych, żywnością roślinną i alternatywami komórkowymi do 2040 roku. ProVeg współpracuje z kluczowymi interesariuszami, aby stworzyć system żywnościowy, w którym każdy wybiera smaczne i zdrowe jedzenie, dobre dla wszystkich ludzi, zwierząt i naszej planety.

Wybierz temat: Plant-based

Autor: ProVeg

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki ProVEG:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.