Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 03.06.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Podstawowe umiejętności w zakresie wsparcia psychospołecznego są podstawą każdej interwencji w zakresie zdrowia psychicznego i wsparcia psychospołecznego. Aby pomóc wszystkim osobom zaangażowanym w działania w ramach COVID-19, WHO opublikowała wytyczne dotyczące podstawowych umiejętności w zakresie wsparcia psychospołecznego.

Na konferencji wysokiego szczebla w Jemenie, dr Mike Ryan dyrektor wykonawczy WHO ds. zagrożeń zdrowotnych podkreślił, że COVID-19 stanowi duże obciążenie dla systemu opieki zdrowotnej, który jest na krawędzi, pomimo znacznych wysiłków WHO i partnerów w Jemenie; "potrzeba masowego zwiększenie skali naszych działań w zakresie ochrony zdrowia wobec COVID i innych chorób, aby pomóc najbardziej narażonym osobom w populacji na świecie".

W dniu 29 maja 2020 r. WHO i Międzynarodowa Organizacja Pracy (MOP) zorganizowały webinarium na temat powrotu do pracy w kontekście COVID-19. Więcej informacji na ten temat znajduje się w "Subject in Focus" w linku pod artykułem.

Rekordowa liczba krajów przekazała dane ujawniające niepokojące wskaźniki oporności na środki przeciwdrobnoustrojowe. WHO obawia się, że tendencja ta będzie się dalej pogłębiać w związku z niewłaściwym stosowaniem antybiotyków w trakcie trwania pandemii COVID-19.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 3 czerwca 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 3 czerwca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 3 czerwca 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.