Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 18.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Jedno nowe państwo/terytorium/obszar (region europejski) zgłosiło przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19.

Dane przedstawione w raportach sytuacyjnych COVID-19 uległy zmianie w celu ukazania danych zgłoszonych od godziny 00:00 CET. Jest to pierwszy raport sytuacyjny z nowym okresem sprawozdawczym, dlatego dane częściowo pokrywają się z raportem sytuacyjnym nr 57, tym samym liczba nowych przypadków może nie być równa różnicy między sumą przypadków z tych dwóch raportów.

Raporty WHO COVID-19 przedstawiają oficjalne liczby potwierdzonych przypadków COVID19 , a zatem można spodziewać się różnic między nimi, a innymi źródłami danych COVID19 z uwagi na zastosowanie różnych kryteriów i ram czasowych.

WHO, IFRC i UNICEF wspólnie 16 marca wydały Komunikat w sprawie ryzyka i zaangażowania Wspólnoty oraz wytyczne dotyczące planu działania [Risk Communication and Community Engagement (RCCE) Action Plan Guidance] w sprawie COVID-19.

Państwa, terytoria lub obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 18 marca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 18 marca 2020.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz obszar: Koronawirus - raporty WHO

Autor: WHO

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn