Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 23.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Trzy nowe kraje / terytoria / obszary z regionu afrykańskiego [1], regionu obu Ameryk [1] i wschodniego regionu Morza Śródziemnego [1] zgłosiły przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19.

Liczba przypadków COVID-19 przekroczyła 300 000 na całym świecie. Zgłaszane dane oparte są na informacjach otrzymanych od władz krajowych do godziny 10:00 CET, 23 marca 2020 r.

Testy diagnostyczne dla COVID-19 mają kluczowe znaczenie dla śledzenia wirusa, zrozumienia epidemiologii, informowania o zarządzaniu przypadkami i tłumienia transmisji. WHO zaktualizowało dokument strategii badań laboratoryjnych zgodnie ze scenariuszami transmisji 4Cs. Wszystkie wskazówki techniczne można znaleźć tutaj.

Europejskie biuro WHO opublikowało tymczasowe wytyczne dotyczące postępowania z COVID-19 w więzieniach i innych miejscach zatrzymania, dostępne tutaj.

Światowy Dzień Wody 2020, obchodzony 22 marca, podkreślił istotną rolę higieny mycia rąk w celu ochrony Ciebie i otaczających Cię osób. Regionalne Biuro WHO dla Europy podaje tutaj więcej informacji.

Państwa, terytoria lub obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 23 marca 2020 r.

 

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 23 marca 2020

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.