Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 01.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w 3 produktach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Zgłoszony produkt: tusze z kaczki
Powód zgłoszenia: Salmonella (obecność /25g)
Ocena ryzyka: niegroźne
Kraj zgłaszający: Polska
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego
Podjęte działania:
Data zgłoszenia: 01.08.2019
Link: RASFF
Zgłoszony produkt: mrożone kawałki mięsa z kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność/25g)
Ocena ryzyka: poważne
Kraj zgłaszający: Francja
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: informacje na temat dystrybucji nie są (jeszcze) dostępne
Podjęte działania: wycofanie z rynku
Data zgłoszenia: 01.08.2019
Link: RASFF
Zgłoszony produkt: mrożone wewnętrzne filety z kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność/25g)
Ocena ryzyka: poważne
Kraj zgłaszający: Francja
Kraj pochodzenia: Polska (przez Wielką Brytanię)
Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego
Podjęte działania: wycofanie z rynku
Data zgłoszenia: 01.08.2019
Link: RASFF