Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w dwóch produktach mięsnych

Kategoria: Alerty

W dniu 24.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w dwóch produktach mięsnych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzony cały kurczak

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność / 25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Łotwa

Kraj pochodzenia: Polska (przez Estonię)

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy

Data zgłoszenia: 24.10.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: mrożony policzek wieprzowy

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Estonia

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: dystrybucja do pozostalych krajów członkowskich

Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy

Data zgłoszenia: 24.10.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.