Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w mięsie z kurczaka - zgłoszenia z Czech

Kategoria: Alerty

W dniu 19.09.2019 Czechy zgłosiły obecność dówch szczepów Salmonelli w piersi z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzona pierś z kurczaka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność /25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Czechy

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: działania fizyczne/chemiczne

Data zgłoszenia: 19.09.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: chłodzona pierś z kurczaka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność /25g)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Czechy

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy

Data zgłoszenia: 19.09.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.