Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 19.09.2019 Czechy zgłosiły obecność dówch szczepów Salmonelli w piersi z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Zgłoszony produkt: chłodzona pierś z kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność /25g)
Ocena ryzyka: poważne
Kraj zgłaszający: Czechy
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego
Podjęte działania: działania fizyczne/chemiczne
Data zgłoszenia: 19.09.2019
Link: RASFF
Zgłoszony produkt: chłodzona pierś z kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność /25g)
Ocena ryzyka: niegroźne
Kraj zgłaszający: Czechy
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku
Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy
Data zgłoszenia: 19.09.2019
Link: RASFF